Çocuklarda Durus Bozukluklarinin Sebebi

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Doç. Dr. Murat Erdogan, çocuklardaki durus bozukluklarinda cerrahi müdahaleye gerek duyulabilecegini söyledi.

Çocuklarda Durus Bozukluklarinin Sebebi
Arastirmalara göre de her 10 çocuktan 4’ünde durus bozuklugu bulunuyor. Büyük Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Doç. Dr. Murat Erdogan, çocuklarda yürürken özellikle aksama, içe basma gibi durus bozuklugunun neden kaynaklandigini ve tedavi yöntemlerini açikladi.

Çocuklarda durus bozuklugunun dikkat edilmesi gereken bir durum oldugunu ifade eden Doç. Dr. Murat Erdogan, "Çocuklarda yürürken aksama, içe basma, durus bozukluklarinin sebepleri, çocuklarda düz tabanlik, veya kalça ekleminde içe dönüklük, skolyoz denilen omurgada egrilik olabilmektedir. Bu tür patolojilerin tedavisinde vücudun ilgili bölümlerinin direk grafilerinin degerlendirilerek ayrintili bir fizik muayenesi yapilir ve konulan teshis sonucunda gerekli tedaviye hizli bir sekilde baslanildiginda bu problemlerin geçtigini ve hastanin sifa ile sonuçlandigi görülmektedir” dedi.

Tedavide cerrahiye de gerek duyulabileceginin altini çizen Murat Erdogan, “Teshis konulduktan sonra bazen fizik tedavi ile bazen de fizik tedavinin cevap vermedigi durumlarda da bazen de cerrahi tedavi ile sonuç alinabilmektedir. Cerrahi tedavide kalça eklemine yönelik, düzeltici cerrahiler, tendonlara yönelik, tendon uzamasini saglayan düzeltici cerrahiler yapilabilmektedir. Eger çocuklarinizda bu tür gözlemleriniz varsa erken teshis ile bir ortopedi travmatoloji hekimlerine basvurulmasinin çok faydasi olur" diye konustu.

Kaynak: İHA