Büyüksehir Oyuncak Kütüphanesi Açilisa Hazirlaniyor

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Oyuncak Kütüphanesi projesi ile çocuklara uzman egitmenlerle oyun terapisi egitimleri verilecek. Ayrica kütüphane ile çocuklarin her oyuncaga erisebilmeleri, birlikte oyun oynama ve ailelerin oyuncak bagisi yapabilmeleri planlaniyor.

Büyüksehir Oyuncak Kütüphanesi Açilisa Hazirlaniyor
Yerel yönetimlerde ilk olan Oyuncak Kütüphanesi Mugla Büyüksehir Belediyesi Türkan Saylan Çagdas Yasam Merkezi içerisinde hayata geçirildi ve kisa süre içerisinde açilisi yapilmasi planlaniyor.

Çocuklarin psikolojik, sosyal ve diger alanlarda gelisimlerine katkida bulunmak, her çocugun her oyuncaga erisimini saglamak, engelli bireyler içinse benlik saygisi, bas etme becerileri kazandirmaya yönelik bir organizasyon olan Oyuncak Kütüphanesi Projesi yerel yönetimlerde ilk defa Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçiriliyor.

Vatandaslar oyuncak kütüphanesine bagis yapabilecek

Oyuncak kütüphanesi projesi ile ilk basta çocuklarin firsat esitligi yakalamasi, tüm çocuklarin erisemedigi oyuncaklara rahatlikla erisebilmesi, kütüphane sorumlulugu alabilmesi amaçlanirken çocuklarin grup halinde gelerek çesitli faaliyet, etkinliklere ve egitimlere katilabilmesi planlaniyor. Oyuncak Kütüphanesi’nde ayrica çocuklara yönelik bireysel görüsmelerin yapilacagi oyun terapisi egitimi sunulacak. Kütüphaneye ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin çocuklarinin da esit bir sekilde oyuncaga ulasabilmesi amaci ile bagis kabul ve dagitim alani olusturulacak. Oyuncak bagisi yapmak isteyen vatandaslarimizin 444 48 01 Çagri Merkezi’ni aramasi yeterli olacak.
Kaynak: İHA