Unutulmaya Yüz Tutmus Ahsap Oymaciligi Meslegi Oldu

Kahramanmaras’ta kamudan emekli olan 73 yasindaki bir kisinin hobi olarak basladigi ahsap oymaciligi meslegi haline geldi.

Unutulmaya Yüz Tutmus Ahsap Oymaciligi Meslegi Oldu
Tarihi Demirciler Çarsisi’nda kendi dükkaninda sandalye, tabure, firin kürekleri, maketler, çocuk oyuncaklari yapan, 17 yildir el emegi göz nuru ürünlere devam ettigini söyleyen 73 yasindaki Mustafa Tanir, hobi olarak basladigi meslegini yorulmadan ve yilmadan devam ettiriyor.

Agaç kokusunun kendisine sihhat verdigini söyleyen Tanir, "Ben kamudan emekliyim. Kamudan emekli olduktan sonra bu ise hobi olarak basladim. Agaç kokusunu seviyorum. Çocuklarin eglencesi için hobi oyuncaklar yaptim. Bel fitigi rahatsizliklari için sandalyeler yaptim. Ve hala bu iste devam etmekteyim. Agaç kokusu bana sihhat veriyor. Agaç kokusunu duymadigim zaman olmuyor. Sabahleyin gelirim, sobami yakarim isimin basinda olurum" dedi.

Tanir, "Buraya gelen giden arkadaslarla çayimizi, kahvemizi içeriz. Isimiz oldugunda da isimizi severek yapiyoruz. Yasimda ilerledi. Bu yastan sonra ben evde oturamam. Emekliligin tadini çikarmak için her gün is yerime geliyorum. Emekli beyler evde oturmasinlar. Gezsinler, dolassinlar, yürüsünler. Ufak da olsa bir seylerle ugrassinlar. Evde oturmak insani hasta eder. Ahsap üzerine sandalye, tabure, firin kürekleri, hobi amaçli maketler, çocuk oyuncaklari ne isterlerse onu yapiyorum.15- 16 yildir bu isi yapiyorum" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA