Hava Degisikliklerine Karsi Çocuklari Koruyun

Sik sik degisen hava sicakligi en fazla çocuklari tehdit ediyor. Özellikle ilkögretim çagindaki ögrenciler degisen hava sicakliklarindan en fazla etkilenen grup içinde yer aliyor.

Hava Degisikliklerine Karsi Çocuklari Koruyun
Uzmanlar, ilkögretim ve ana siniflarina devam eden ögrenciler arasinda soguk alginliginin çok sik görüldügünü ve bunun ihmal edilmesi halinde daha agir hastaliklara sebebiyet verdigini söylüyor. Çocuklarin kolay hastalanmasinin, beslenmede eksiklikler oldugunu gösterebilecegine dikkat çeken uzmanlar, çocuklarin özellikle bu mevsimlerde bol sivi ve C vitamini ihtiva eden gidalarla beslenmesi gerektigini vurguluyor. Hava sicakliklarinin sürekli farklilastigi bu dönemde havalari günlük güneslik görüp çocuklara ince giydirmemek gerektigini söyleyen uzmanlar, mevsim degisiklikleri yüzünden çocuklarin en çok hastalandigi dönemde oldugumuza isaret ediyor.

Çocuklarda vücut isisi 38 derecenin üzerine çiktiginda ateslenmenin basladigina dikkat çeken uzmanlar, atesin dereceyle yapilan koltuk alti ölçümlerinden anlasilabilecegini belirtiyor. Uzmanlar, vücut isisinin 38 dereceyle 38.9 derece arasinda oldugunda, eger çocuk iyi görünüyorsa ve herhangi bir rahatsizlik belirtisi yoksa endiselenecek bir durum olmadigini söylüyor. Atesin yükselmesi durumunda ailelerin doktora basvurmadan önce, kendi imkânlariyla atesi düsürmek için ugrasmasini tavsiye eden uzmanlar, "Çocugunuz ateslendiginde önce soyulmasi gerekir. Ortam isisi 22-24 derecenin üzerinde olmamali, bol sivi verilmelidir. Ilik dus aldirilabilirse bu da faydali olur. Eger çocugun yasi 12’den büyükse, bazi ates düsürücü ilaçlar kullanilabilir’’ dedi.

Kaynak: İHA