Yariyil Tatili Sanat Ve Eglence Atölyeleriyle Geçecek

Kocaeli’de çocuklar için yariyil tatilinin ilk haftasinda Izmit ve Gebze’de düzenlenecek etkinliklerle ögrenip eglenerek tatil keyfi çikarmalari saglanacak.

Kocaeli’de 23 Ocak - 3 Subat tarihleri arasinda gerçeklestirilecek yariyil tatilinin ilk bölümünde çocuklar için sanat ve eglence atölyeleri düzenleyecek. Ara tatile renk katacak olan etkinlikler, 23-27 Ocak tarihleri arasinda yapilacak. Çocuklar için bes gün boyunca 24 farkli atölyede 118 etkinlik düzenlenecek. Bunun yani sira masal anlatimlari, konservatuvar performanslari ile konserlerden olusan 11 sahne gösterisi gerçeklestirilecek. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nce düzenlenen sanat ve eglenceli atölyelerine Izmit’te Kocaeli Kongre Merkezi, Gebze’de ise Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi ev sahipligi yapacak. 11.30 ila 16.30 saatleri arasinda düzenlenecek etkinliklere 6-13 yas arasindaki ilkögretim okulu ögrencileri katilacak. 19.00’dan sonra ise sahne gösterileri baslayacak. Sahne performanslarinda çömlek, kahve yapimi, ebru, ayraç yapimi, ekmek ve limonata yapimi, panç, makrome anahtarlik, filografi, kagit kivirmada tablo yapimi, agaç dilimi boyama atölyesi, tohum topu yapimi, saksi boyama, tezhip, Sesimi Kesfediyorum, Türkülerle Tanisiyorum, çanta yapimi ve bileklik yapimi, tas boyama, geleneksel çocuk oyunlari atölyesi, origami, ahsap topaç yapimi atölyeleri yer alacak. Yine fuaye alaninda konservatuvar ögrencilerinin performans sergileyecegi sahne yer alacak.

Öte yandan, etkinlikler çerçevesinde Aslan Hürkus filminin çocuklara izletilmesinin yani sira Anadolu Atesi Kivilcim Dans grubu da sahne gösterisi düzenleyecek.
Kaynak: İHA