Keçiören Hisar Mahallesi'ne Kapali Spor Salonu

Ankara Keçiören Belediyesi tarafindan ilçedeki Hisar Mahallesi’ne insa edilen Hisar Mahallesi Kapali Spor Salonu ve Spor Kompleksi’nin temel atma töreni gerçeklestirildi. Törende vatandaslarla birlikte beton mikserinin butonuna basilarak ilk beton atildi.

Keçiören Hisar Mahallesi'ne Kapali Spor Salonu
Temel atma töreninde katilimcilara hitaben konusan Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, "Baglum’a yeni bir eseri, yeni bir hizmeti daha kazandiriyoruz. Saglikli yasamin temeli spordur. Çocuklarimiz burada spor yapacaklar. Bununla birlikte Keçiören’imize 11 tane kapali spor salonunu kazandirmis olacagiz. Hizmet kervanimiz durmaksizin devam ediyor. Sadece Baglum’da dört mahallemize 100 milyon lira degerinde asfalt attik. Baglum Stadi’mizi 27 milyon TL maliyetle yeniliyoruz" dedi.



"Eserlerle, hizmetlerle Keçiören’imizi donatmaya devam ediyoruz"

Keçiören Baglum bölgesine yapilan diger yatirimlara iliskin bilgiler veren Altinok sunlari söyledi:

"Baglum için bir de Millet Bahçesi projemiz vardi. Vatandaslarimiz zaman zaman soruyor ‘Ne oldu’ diye. Iki kez ihale yapildi ancak firmalar bunu yapamayinca tekrar ihale yapilacak. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Murat Kurum Bey ile görüstük. Kendisi bize, ‘Keçiören’e ne yapsak azdir, Keçiören bizim amiral gemimizdir, Millet Bahçesi’nin ihalesi tekrar yapilacak’ dedi.

Buraya 444 dönümlük Millet Bahçesi yaparak Keçiören ve Ankara’ya kazandirmis olacagiz. Karsiyaka Mahallemizde konak çalismamiz devam ediyor. Ayni zamanda isitmali ve sogutmali pazar alanlarimizin açilisini yaptik. Baglum’da yollarimiz çok kötüydü. Sadece Hisar Mahallesi’ne 26 bin 500 ton asfalt attik. Kar kis demeden eser ve hizmet yapmaya devam ediyoruz. Ne diyor Cumhurbaskanimiz, ‘Durmak yok; çalismaya, kosmaya devam.’ Bizim desturumuz bu. Türkiye sporda tesislesme anlaminda en parlak dönemini yasiyor. En çok spor tesisi olan, en çok parki bulunan belediye de Keçiören Belediyesidir. Buraya yakin mesafede olan Kösrelik Mesire Alani’miz ise 179 dönüm. Burada 20 milyon TL kamulastirma yaptik. Yakinda açilisini yapacagiz. Ankara Büyüksehir Belediyesinin temelini atip da açtigi bir kütüphane yok, yürüyüs yolu yok. Biz 8 tane yeni kütüphane açtik. Keçiören Belediyesi az bütçe ile Büyüksehir Belediyesinden daha çok eser ve hizmet yapiyor. Aldigimiz araç 400 milyon TL degerinde. Eserlerle, hizmetlerle Keçiören’imizi donatmaya devam ediyoruz."

"Biz algi belediyeciligi degil olgu belediyeciligi yapiyoruz"

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah Isler de Keçiören Belediyesinin önemli eser ve hizmetlere hizmetlere imza attigini belirterek, “Baskanimiz hizmetleri anlatiyor anlatiyor ama bitmiyor. Biz algi belediyeciligi degil olgu belediyeciligi yani hizmet belediyeciligi yapiyoruz. Hemen hemen her hafta bir açilis davetiyesi geliyor Keçiören Belediyesinden. Biz yetisemiyoruz Keçiören’deki açilislara. Bir milyon nüfuslu bir ilçemiz burasi. Baskanimiz Keçiören’i parklar, pazar alanlari, spor tesisleri ile donatiyor. Ailelerimiz çocuklarini bu spor tesislerine yönlendirmeli. Her bakimdan yetisen yeni nesiller yetistirmemiz lazim. Bizler gecekondudan geldik. Baskanimiz da öyle biz de öyleyiz. Okuduk, çalistik gayret ettik, tirnaklarimizla kaziyarak geldik bu makamlara. Bu bakimdan sevgili anneler, sevgili babalar çocuklarimizin iyi yetismesi için gayret edelim. Çünkü onlar da yarin bu makamlarda Türkiye’yi yönetecekler" diye konustu.

Spor tesisi tamamlandiginda içinde spor salonlari, eskrim antrenman salonu, dövüs sanatlari antrenman salonu, güres antrenman salonu, masa tenisi antrenman salonu gibi birçok bölüm yer alacak.

Temel atma törenine; AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah Isler, Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, ABB Meclis Baskan Vekili Fatih Ünal, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcilerinin katildi.

Kaynak: İHA