ALTID Baskan Yardimcisi Mehmet Dahaoglu'dan Alanya'ya Müjdeli Haber

Alanya Turizm Tanitma Vakfi Baskan Yardimcisi Mehmet Dahaoglu, “Pandemi döneminde Alanya uçuslarini iptal eden Corendon, 23 Nisan’da uçuslarina yeniden baslayacak” dedi.

ALTID Baskan Yardimcisi Mehmet Dahaoglu'dan Alanya'ya Müjdeli Haber


Hollanda Utrecht’teki Vakantiebeurs Turizm Fuari 11 Ocak itibariyle kapilarini açti. Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi (TGA) organizasyonuyla 300 metrekarelik stant alaninda Türkiye tanitimi yapildi. 2020’de düzenlenen fuari 100 bin 797 kisi ziyaret etmisti. Pandemi nedeniyle ara verilen fuara bu yil yine 100 binin üzerinde ziyaretçinin katilacagi öngörülüyor. Fuara bu yil 100 ülkeden 850 kurum ve kurulusun katildigi bildirildi.

Fuarda Alanya’yi, Alanya Turizm Tanitma Vakfi (ALTAV) temsil ediyor. Türkiye standi içerisinde yer aldigimiz fuara, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik Isletmeciler Dernegi (ALTID) Baskani Burhan Sili, ALTAV ve ALTID Baskan Yardimcisi Mehmet Dahaoglu ve Alanya’dan çok sayida turizmci katildi.



“3 yil aradan sonra yeniden”

Halka kapali olan fuarin ilk gününde turizm profesyonellerinin ilgisi oldukça yogundu. Alanya adina görüsmeler yapan ALTAV ve ALTID Baskan Yardimcisi Mehmet Dahaoglu, sevindirici bilgiler verdi. Dahaoglu “Hollanda’nin en büyük tur operatörü Corendon’un 3 yil aradan sonra tekrar Gazipasa-Alanya Havalimani’na (GZP) uçacagini ögrendik. Pandemide ara verdikleri operasyona bu sezon 15 bin 500 Hollanda’dan, 9 bin 500 Danimarka’dan toplam 25 bin yolcu ile devam edecekler. 23 Nisan-31 Ekim arasinda haftada 3 gün Hollanda Amsterdam’dan, 11 Mayis-22 Ekim arasi haftada 2 gün Danimarka Kopenhag ve Billund’dan gerçeklesecek olan uçuslarin yüzde 10’u reklamlara baslanmamis olmasina ragmen simdiden satilmis durumda” sözlerine yer verdi.

“Alanyaspor’un da sponsoru”

Mehmet Dahaoglu konusmasini su sözler ile tamamladi: “Corendon Kurucu Ortagi Atilay Uslu, uçuslara talebin artmasi ve partnerlerimizin de destek vermesi halinde ek uçak koyabileceklerini, mevcut uçak sayisini iki katina çikarabileceklerini belirtti.

Fuarda 600 metrekarelik bir stantla yer alan Corendon, 34 alt katilimcisi ile birlikte hizmet veriyor. Geçtigimiz yaz sezonunda üst yönetim kadrosuyla Alanya’ya gelen Atilay Uslu, Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, ALTID Baskani Burhan Sili ve ALTAV ve ALTID Baskan Yardimcisi Mehmet Dahaoglu tarafindan agirlanmis, Alanya’ya 2023 için daha yogun bir operasyon yapmaya söz vermisti. Bildiginiz gibi Corendon, Alanyaspor’un da sponsoru ve Alanya’ya ayri bir önem veriyor. Corendon ayrica 2023 sezonunda Antalya-Alanya bölgesine 250 bin Hollanda, Belçika ve Danimarka yolcusu getirmeyi planliyor.”

Fuarin oldukça yogun basladigini belirten Mehmet Dahaoglu, Alanya için nice güzel haberler vermeyi umduklarini belirtti.

Kaynak: İHA