Baskan Üçok Açiklamasi 'Basin Demokrasinin Temel Unsurlarindandir'

Suluova Belediye Baskani Fatih Üçok, “Gücünü kamuoyu desteginden alan, halkin haber alma hakkinin kullanilmasini saglayan basin, önemli ve etkin bir denetim organi olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarindan biridir” dedi.

Baskan Üçok Açiklamasi 'Basin Demokrasinin Temel Unsurlarindandir'
10 Ocak Çalisan Gazeteciler günü dolayisiyla Amasya genelindeki gazetecileri konuk eden Baskan Üçok, “Gazeteciler kamuoyunu aydinlatmak için günün her saatinde haber pesinde kosarak zor sartlar altinda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelisen olaylar karsisinda aydinlatirken diger taraftan da vatandasimizin talep ve beklentilerini yansitarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir” diye konustu.

Basinin basta milli konular olmak üzere her meseleye yapici ve sagduyulu bir tavirla yaklasmasinin önemine isaret eden Fatih Üçok, “Millet suurumuzun saglamligi ve demokrasimizin güçlenmesi açisindan oldukça önem arz etmektedir. Inaniyorum ki, gazetecilerimiz sahip olduklari bu sorumlulukla ilimizin ve ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelisimine katki saglamak için olumlu rol üstlenmeye devam edecektir. Ahlak kurallari dogrultusunda kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yani sira toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumlulugu yerine getiren degerli basin mensuplarimizin ve çalisanlarinin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü'nü kutlar, çalismalarinizda basarilar dilerim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA