Üniversite Ögrencileri Çigköfteyle Karsilandi

Adiyaman Belediyesi, üniversiteli ögrenciler için çigköfte ikramli konser düzenledi.

Adiyaman’in degerlerini dünyaya tanitmak için önemli organizasyonlara imza atan Adiyaman Belediyesi, bu kez de üniversite egitimi için Adiyaman’a gelen genç misafirleri onuruna sehrin en çok bilinen lezzetlerinden olan çigköfte ikraminda bulunarak konser düzenledi.

Adiyaman Üniversitesi (ADYÜ) Gençlik Meydaninda gerçeklesen etkinlige binlerce üniversiteli genç katilarak gece boyu doyasiya eglendi. 20 Bin 885 ögrencinin egitim gördügü ve karsilandigi geceye AK Parti Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin, Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut, AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin, AK Parti Merkez ilçe Baskani Mustafa Alkayis ve çok sayida kisi katildi.

Etkinlikte Adiyaman’in yerel sanatçilari tarafindan bir birinden güzel sarki ve türküler seslendirildi.

Düzenlenen etkinlikte bilgi veren Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç, “Üniversite de her yil düzenledigimiz kültürel bir etkinlik bu. Burada amacimiz Adiyaman’in kültürünü tanitmak, özellikle de çigköftemizi. Burada çigköftenin hem damak tadi açisindan hem de saglik açisindan yeri doldurulamaz. Hem ögrencilerimize bu kültürü tanitmak hem de hos geldiniz anlaminda 20 bin ögrenciye kültürümüzü, sanatimizi onlara tanitmak için bu etkinligi düzenliyoruz” dedi.

Daha sonra konusan Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ise, “Adiyaman Üniversitesinin bu yil 20 bin 800’den fazla ögrencisi var. Bunlarin içerisinde 500’den fazla uluslararasi 53 ülkeden misafir ögrencilerimiz var. Belediye baskanimizin da destekleriyle son 3 yildir düzenledigimiz bir etkinlik bu. Genç kardeslerimize hos geldin partisi. Biliyorsunuz çigköftenin hem patenti hem de cografik isareti Adiyaman’a aittir. Artik bütün dünyanin gördügü bir yiyecektir. Bu yil üniversitemizde bulunan gençlerimizi çigköfteyle karsilamak ve bir eglence düzenlemek istedik. Katkilarindan dolayi Adiyaman Belediyesine ile emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA