Karadag'da Tutuklanan Çete Liderinin Kardesi Istanbul'da Yakalandi

Istanbul’da silahli suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, geçtigimiz Agustos ayinda Interpol polisi tarafindan Karadag’da yakalanan Volkan R.’nin kardesi Soner R. Istanbul’da gözaltina alindi. Soner R., ‘Göl Çetesi’ olarak da anilan organize suç örgütünün kilit isimleri arasinda gösteriliyordu.

Edinilen bilgiye göre, savcilikça çetelere yönelik yürütülen bir sorusturmaya dayanarak genis çapli çalisma baslatan Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, yeni bir operasyona daha imza atti.

Istanbul Organize Polisinin yurt içindeki mafya tipi suç örgütleriyle mücadelesi tüm hiziyla devam ederken, ‘Göl Çetesi’ olarak da anilan Volkan R.’nin elebasi oldugu suç örgütünün kilit ismi yakin takibe alindi. Daha önce birçok kez polisiye sorusturmadan geçirilen ve son olarak geçen ay baska bir çete sorusturmasi kapsaminda yakalandiktan sonra tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilan Soner R.’nin izine Büyükçekmece’de rastlandi.

Büyükçekmece’de “hücre tipi” evde saklaniyordu

Illegal yapi içinde birçok silahli eylemi gerçeklestiren ve azmettiren olarak örgüt içerisinde faaliyetlerde bulundugu tespit edilen Soner R.’nin Büyükçekmece ilçesindeki farkli sahislar adina kiralanmis “hücre” tipi ve güvenlikli bir evde gizlendigi belirlendi. Dis dünyayla baglanti kurmadan kaçak sekilde yasayan R., önceki gün düzenlenen operasyonla yakalandi. Söz konusu evde yapilan aramalarda 1 Glock marka ruhsatsiz tabanca, 2 adet 15 mermi kapasiteli, 2 adet 32 mermi kapasiteli toplam 4 adet sarjör ile 73 fisek ele geçirildi.

Yakalanan süpheli Soner R., islemlerinin tamamlanmasinin ardindan dün adli makamlara sevk edildi.

Liderligini yaptigi çete ile bir dizi olaya karisan Volkan R., bir süre önce yurt disina kaçmis, polisin pesinde oldugu suç örgütü liderinin izine Karadag’da ulasilmisti. Interpol aramasi bulunan R., Agustos ayinda Karadag’da yakalanmis, Türkiye’ye iadesi için girisimlerde bulunulmustu.
Kaynak: İHA