Istanbul'da Terör Örgütü DHKP/C'ye Operasyon Açiklamasi 5 Gözalti

Istanbul’da terör örgütü DHKP/C’ye yönelik düzenlenen operasyonda, 5 kisi “süpheli” sifatiyla gözaltina alindi. Örgütün stratejik merkezlerinden biri olarak anilan ve zincirleme zirhli kapilarla donatilan Idil Kültür Merkezi’ne gerçeklestirilen baskinda çok sayida örgütsel doküman ele geçirildi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, terör örgütü DHKP/C’ye yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde Istanbul’da yeni bir çalisma gerçeklestirdi. Örgüt tarafindan "Kozmik oda" olarak tabir edilen, yurt disi lider kadrosuyla yurt içi lider kadrosu arasindaki emir ve talimatlari içeren yazismalarin da yapildigi ileri sürülen DHKP-C’ye yakinligiyla bilinen Okmeydani’ndaki Idil Kültür Merkezi’ne dün gerçeklestirilen baskinda B.V., C.T., C.K., F.K. ve B.H. isimli 5 kisi “süpheli” sifatiyla yakalanarak gözaltina alindi. Polis, gizli bölmeler ve çelik plakalarla güçlendirilmis kapilarla karsilasinca elektrikli testereler devreye girdi.

Kapilar kaynak makinesi ve testere ile kesilerek içeriye girildi

Özel Harekat Polislerinin de destek verdigi, kirilamayan kapilarla güçlendirilen söz konusu merkeze, kapilar kaynak makinesi ve testere ile kesilerek girildi. Gerçeklestirilen operasyonda, çok sayida dijital materyale ve örgütsel dokümana el konuldu.

Örgüte yakin ayni söz konusu merkez, daha önce de polis baskinina ugramisti

Öte yandan, adi geçen kültür merkezine daha önce de defalarca operasyon düzenlenmis, bu baskinlardan birinde yurt içinde bulunan örgüt üyelerinin sözde lider kadrosuna göndermis olduklari faaliyet raporlari ve örgütün Türkiye genelinde bölge, alan ve iller bazinda kodlamalari içeren bilgilerin ele geçirildigi ifade edilmisti. Diger taraftan operasyon çerçevesinde yakalanan ve TEM Subeye götürülen süphelilerin emniyetteki ifade islemlerinin devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA