Rektör Çiftçi, ILMAR Baskani Simsek'i Agirladi
Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Ilmi ve Metodolojik Arastirmalar Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Osman Simsek’i makaminda agirladi.

Ziyarette konusan Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, üniversite -sivil toplum kuruluslari isbirliginin Türkiye açisindan önemli olduguna dikkat çekti. 21. yüzyil yeni Türkiye’sinin çaga yön verici ilim düsüncesinin gelistirmesinin önemini vurgulayan Çiftçi, Türkiye’de üniversite olgusunun hem evrensel bilgi evrenini bilip onun çerçevesini taniyan ve bunu gelistirici yönde katki sunmasi yaninda özellikle de sosyal ilimler alanlarinda özgün ilim Insasinin gelismesine özel önem vererek, Türkiye’nin dünyaya önemli katkilar sunabilecegini ifade etti.
ILMAR Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Osman Simsek ise 21. yüzyilin en önemli özelligin yeni bir dünya ve yeni bir dünya anlayisinin kurulmakta olduguna dikkat çekerek, medeniyetler veya toplumlar için bu sürece yön vermede gerekli olan en önemli unsurlarin basinda ‘yeni bilgi insasi’nin gelmekte oldugunu kaydetti.
“Üniversite-sivil toplum” iliskisinin, yeni bilgi insa etmenin gelisimi noktasinda son derece önemli paydas olma fonksiyonlarinin bulundugunu kaydeden Simsek, bu noktadaki anlayis birliginin yeni ufuk açici özgün akademik çalismalarin gelismesine katki saglayacaginin gerekli oldugunu ifade etti.
