Çankiri'da Karayollari Havadan Denetlendi

Çankiri’da karayollari, Jandarma Genel Komutanligi Havacilik Baskanligina ait helikopterle denetlendi.

Çankiri'da Karayollari Havadan Denetlendi
Çankiri’da kazalarin en aza indirilmesini saglamak amaciyla denetimler hiz kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, Jandarma Genel Komutanligi Havacilik Baskanligina ait bir helikopterle denetim gerçeklestirildi.

Il merkezinden baslayan denetimde, Çankiri-Eldivan-Sabanözü-Çubuk karayolu, Sabanözü-Orta karayolu, Çerkes-Kizilcahamam karayolu ve Çankiri-Çorum karayolu havadan denetlendi.

Vali Abdullah Ayaz ve Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Yusuf Mutlu Genç de denetime katilarak trafik yogunlugu, yollarin durumu, trafikte gerçeklesen ihlalleri ve trafik ekiplerinin yaptigi uygulamalari gözlemledi.

Helikopterle yapilan denetimle eszamanli olarak yollarda da dron ve uygulama noktalari yoluyla gün içerisinde, 5 trafik, 5 asayis ve 2 mobil olmak üzere toplam 12 ekip ve 37 personelle denetimler devam etti. Yapilan denetimlerde 209 araç ve sürücü kontrol edilerek 9 araç ve sürücü hakkinda idari para cezasi uygulandi. 2 araç trafikten men edilerek 1 araç hakkinda da Gümrük Kanununa muhalefetten islem yapildi.
Kaynak: İHA