Usta Yazar Turgut Özakman Vefatinin 9. Yilinda Anildi

Türk edebiyatinin usta isimlerinden yazar Turgut Özakman, ölümünün 9. yilinda çesitli sivil toplum kuruluslarinca düzenlenen programda anildi.

Türk edebiyatinin usta isimlerinden yazar Turgut Özakman, vefatinin 9. yilinda aralarinda Egitim Dostlari Vakfi, Atatürkçü Düsünce Dernegi’nin bulundugu çesitli sivil toplum kuruluslarinca düzenlenen programda anildi. Yenimahalle Belediyesi Nazim Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda konusan Egitim Dostlari Vakfi Baskani Özgün Ökmen, eserlerinde Türk milletinin emperyalist isgalcilere karsi verdigi özgürlük mücadelesini anlatan Özakman’in gelecek kusaklara çok önemli bir miras biraktigini ifade etti.

Turgut Özakman’in çok büyük bir yazar oldugunu belirten Atatürkçü Düsünce Dernegi Genel Baskani Hüsnü Bozkurt, "Turgut Özakman, adeta ulusal bagimsizlik savasimizi safha safha yasayarak yazmis. Bu inanilmaz bir edebi güç. Kendisini rahmetle yad ederken bize biraktigi eserlerin hepsi için ona ömrümüz boyunca ödeyemeyecegimiz kadar borçlandigimizi düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Inönü Vakfi Baskani Özden Inönü Toker ise, “Bugün ’Ne mutlu Türk’üm diyene’ diyebilmemizi saglayan Kurtulus Savasi’nin kahramanlari da sizin gibi çilgin gençlerdi. Sizler onlarin varislerisiniz. Bu sorumluluk ve bilinçle hareket etmenizi istiyorum" seklinde konustu.

Programda Turgut Özakman’in esi Ayla Özakman’a plaket takdim edilirken müzisyen Pinar Ayhan’in sunumuyla "Su Çilgin Türk" adli müzikal begeniye sunuldu.
Kaynak: İHA