Polis Yalova'da Villalara Dadanan Hirsizi Yakaladi

Yalova’da bir sitedeki villalara dadanan ve 5 farkli hirsizlik olayina karistigi tespit edilen süpheli polisin çalismasiyla yakalandi.

Polis Yalova'da Villalara Dadanan Hirsizi Yakaladi
Dere Mahallesi’nde bulunan sitesi sakinleri üst üste yasanan hirsizlik olaylariyla sok yasamis. Yasanan hirsizlik olaylarini gazetecilere anlatan site sakinleri, bu sirada bir villanin daha kapisinin açik oldugunu ve soyuldugunu fark etmisti. Güvenlik kameralarina yansiyan görüntülerde rahat tavirlariyla dikkat çeken süphelinin sitedeki 16 villayi tek tek gezerek kapilarini zorladigi, evde kimsenin bulunmadigi 2 villayi tespit ederek, içeride degerli esya aradigi görülmüstü. Yalova Emniyeti Asayis Sube Müdürlügü ekipleri kameralardan kimligini tespit ettigi zanlinin yakalanmasi için dügmeye basti. Polis sahsin ikametine giderek güvenlik önlemleri aldigi sirada süpheli evin önüne gelen arabaya bindi.

Polisin dur ihtari sonrasinda bir süre kaçan zanlinin yola tabanca ve parfüm sisesi attigi tespit edildi. Zanli kisa sürede yakalanarak gözaltina alindi. Zanlinin kaçarken attigi tabanca ve parfüm sisesi ele geçirildi.

17-18-21 ve 24 eylül tarihlerinde 5 farkli hirsizlik olayina karistigi tespit edilen N.M.’nin üst aramasinda, 600 TL, 175 pound bulundu. Araçta bulunan 4 adet sirt çantasi ve 1 adet valizde yapilan aramada ise 1 sise alkollü içecek, 3 güvenlik kamerasi gibi çok sayida çalinti oldugu düsünülen malzeme ele geçirildi.

Elde edilen biber gazi, parfüm ve powerbankin olay müstekilerinden M.Ç.’nin ikametinden çalindigi tespit edilerek sahibine teslim edildi. Elde edilen diger malzemelerin sahiplerinin tespiti için ise çalisma sürüyor.

Yalova Emniyeti’ndeki islemleri tamamlanan zanli ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA