Kremlin Sözcüsü Peskov Açiklamasi 'Kuzey Akim-2'De Basinç Düsmesi Sabotaj Olabilir'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Kuzey Akim-2 dogalgaz boru hattinda basinç düsmesi sabotaj olabilir" dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov Açiklamasi 'Kuzey Akim-2'De Basinç Düsmesi Sabotaj Olabilir'
Özbekistan’in Semerkand kentinde gerçeklesen Sangay Isbirligi Örgütü (SIÖ) Zirvesi’ne katilan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ikili görüsme gerçeklestirmisti. Erdogan’in sürekli olarak Putin ile Zelenskiy’i bir araya getirme ve Rusya - Ukrayna arasinda müzakerelerin Türkiye’nin araciligiyla tekrar baslatilmasi arzusunu dile getirmesinin ardindan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov açiklamalarda bulundu. Erdogan’in, Semerkand’taki görüsmesinde bu istegini Rusya lideri Putin’e ilettigini hatirlatan Peskov, "Devlet Baskani Putin, Cumhurbaskani Erdogan’a, Rusya’nin müzakere gerçeklestirmeye hala hazir oldugunu söyledi.

Fakat durum degistikçe sartlar da degisiyor. Bunu defalarca söyledik. Bununla beraber temel prensibimiz hala ayni. Özel askeri operasyonun tüm hedeflerine ulasilmasi gerekiyor. Müzakere yolundan tamamen ayrilan Ukrayna tarafi oldu. Bu yüzden de özel askeri operasyonumuz devam ediyor" ifadelerini kullandi.

"Kuzey Akim-2’de basinç düsmesi sabotaj olabilir"

Kuzey Akim-1 petrol boru hattinda yasanan aksakliklarin ardindan Kuzey Akim-2 petrol boru hattinda da basinç düsmesi yasandigi ve bunun sabotaj olduguna dair duyumlar oldugunu hatirlatan Peskov, "Bunlar çok endise verici haberler. Gerçekten de boru hattinda bir tür tahribat olusmus olmasindan bahsediyoruz, bunun ne tür bir tahribat oldugu henüz belirsiz. Boru hattinin Danimarka’nin ekonomik alanindan geçen kisminda basinç ciddi anlamda düsmüs durumda. Hiçbir ihtimali göz ardi edemeyiz" dedi.



Peskov’da doktrinleri isaret etti

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Baskan Yardimcisi Dmitry Medvedev’in Rusya’nin nükleer silah kullanmaya zorlanmasi durumunda NATO’nun Ukrayna’yi korumak için nükleer silahlari kullanma ihtimalinin düsük oldugu yönündeki açiklamasi hakkinda yorum yapan Peskov, "Aslinda doktrinlere atifta vardi. Nükleer silahlarin kullanimiyla ilgili doktrinlerimizi hatirlatmak yeterli" seklinde konustu.

Kaynak: İHA