Kilis'te Hemsire Esini Öldüren Zanlinin Karar Durusmasi 18 Ekim'e Ertelendi

Kilis’te tabancayla hemsire esini öldüren, bir hemsireyi de yaralayan eski polis memuru Hasan Solak’in yargilandigi davada ikinci durusma yapildi. Sanik Hasan Solak için mahkeme 18 Ekim tarihinde kararini açiklayacak.

Kilis'te Hemsire Esini Öldüren Zanlinin Karar Durusmasi 18 Ekim'e Ertelendi
Kilis Agir Ceza Mahkemesinde görülen ikinci durusmaya tutuklu sanik Hasan Solak, öldürülen hemsire Fatma Solak’in yakinlari, iki tarafin avukatlari ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati hazir bulundu.

22 Mart 2022 yilinda hastane önünde esi Fatma Solak’i öldüren, orada bulunan arkadasi S.Ç’yi de yaralayan Hasan Solak hakkinda, Kilis Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan "ese karsi tasarlayarak kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet, "silahla olasi kastla yaralama" suçundan ise 2 yildan 6 yil 9 aya kadar hapis cezasi talebiyle iddianame hazirlanmisti.

Durusmada söz alan sanik Solak, daha önceki durusmadaki ifadelerini tekrarladi. Tanik ve müsteki taraflar dinlendikten sonra mahkeme heyeti, tutuklu sanik Hasan Solak’in tutukluluk halinin devamina taraflarin son savunmalarini hazirlamalari ve karar durusmasi için 18 Ekim 2022 tarihine ertelenmesine karar verdi. Cumhuriyet Savcisi tutuklu sanik Hasan Solak’in agirlastirilmis müebbet ile cezalandirilmasini talep etti.

Durusma çikisinda bir açiklama yapan müsteki avukati Erdal Emir, ikinci durusmanin sona edigini ifade ederek, “Polis memurunun hastane önünde canice esini öldürmesi davasinin ikinci celsesi görüldü.

Mahkeme heyeti zanlinin tutuklunun halinin devamina karar vererek durusmayi 18 Ekim tarihine erteledi. Biz mahkemeye zanlinin tasarlayarak, canavarca katlettiginden, kayin validesini öldürememekten infialle bu suçu islediginden dolayi agirlastirilmis müebbet hapis cezasi için taleplerde bulunduk. Karar durusmasi 18 Ekim tarihine ertelendi. Karar 18 Ekim tarihinde mahkeme tarafindan verilecek” dedi.



Olayin geçmisi

Hasan Solak, 22 Mart 2022’de Kilis Devlet Hastanesi yakinlarinda hemsire esi Fatma Solak ile karsilasmis, çikan tartisma sonrasi tabancayla esine ates etmisti. Seken kursunlardan biri olay yerinde bulunan hemsire S.Ç’ye isabet etmisti. Yaralanan iki kadin, Kilis Devlet Hastanesine kaldirilmis, hemsire Solak müdahaleye ragmen kurtarilamamis, zanli ise tutuklanmisti.
Kaynak: İHA