Yenice Baris Ve Kültür Festivali
Türk Halk Müziginin sevilen sanatçilarindan Nurettin Rençber, Tarsus Belediyesi tarafindan düzenlenen “18. Yenice Baris ve Kültür Festivali” çerçevesinde konser verdi.

Vatandaslar birbirinden essiz sarkilarina eslik etti. Yogun ilginin oldugu konserde Nurettin Rençber, sevenleri tarafindan ayakta alkislandi.
Tarsus’ta olmaktan mutlu oldugunu ve buranin il olmasi gerektigini belirten Nurettin Rençber, “Buranin kendisine özgü dogasi, insani ve kültürü var. Tarsus yasama kabiliyeti ve yerlesimi bakimindan çok eski bir kent. On binlerce yillik bir geçmisi var. Kendi içerisinde yasattigi insanlariyla, kültürüyle, dogasiyla, birikimiyle ve tabi ki çaliskan baskaniyla il olmayi hak eden bir ilçe. Ilçe dedigimize bakmayin bizim gönlümüzde il oldu bile" dedi.
Sanata deger verilmesi gerektiginin önemine deginen Rençber, "Yerel yönetimler asil yönetim olmali. Yerel yönetimlerde kültürü, sanati ve ekonomiyi birbirinden ayirmadan deger vermesi gerektigini zaten bilinçli yöneticiler biliyorlar. Kültür ve sanat, bilimin hayal gücüyle yaratildigi tek alandir. Bunu becerebilen yöneticilere sonsuz saygilar" diye konustu.
