Samsun'a Kuvvetli Yagis Ve Rüzgar Uyarisi

Meteoroloji Genel Müdürlügü (MGM) Samsun’da yasanabilecek kuvvetli yagis ve rüzgar için uyarida bulundu.

Samsun'a Kuvvetli Yagis Ve Rüzgar Uyarisi
Yilin en sicak gününü birkaç gün önce geride birakan Samsun, yagisli havanin etkisine girdi. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlügü, Samsun’un dogusu ve Ordu kesimlerinde kuvvetli yagis ve rüzgar uyarisinda bulundu.

MGM 10. Bölge Müdürlügü tarafindan yapilan uyarilarda, “Yapilan son degerlendirmelere göre; bölge genelinin parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; Tokat ve Kastamonu’nun kuzey kesimleri ile gece saatlerinden sonra Ordu ve Samsun’un dogu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor. Rüzgarin, iç kesimlerde güney ve batili, kiyi kesimlerde önce dogu ve kuzeydogulu, ögleden sonra zamanla bati ve kuzeybatili yönlerden orta kuvvette, Kastamonu kiyilari ile gece saatlerinden itibaren Sinop ve Samsun kiyilarinda kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Yagislarin; Tokat ve Kastamonu’nun kuzey kesimleri ile gece saatlerinden sonra Ordu ve Samsun’un dogu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmasi beklendiginden yasanabilecek olumsuz sartlara karsi (ani sel, yerel su baskini, yildirim, yagis aninda kuvvetli rüzgar, ulasimda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir” ifadeleri kullanildi.

Öte yandan Samsun’da 20 ile 19 derece arasinda seyreden hava sicakliklarinin, hafta basindan itibaren 5 derece artmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA