Küçükçekmece'de 12 Yasindaki Çocuk Okul Bahçesinde Hayatini Kaybetti

Küçükçekmece’de bir okulda 12 yasindaki çocuk ögle arasinda fenalasip düserek hayatini kaybetti. Çocugun cansiz bedeni üzerinde yapilan incelemelerde herhangi bir darp izine rastlanmazken, aile ise ihmal olup olmadiginin arastirilmasi emniyete gidip sikayette bulundu.

Küçükçekmece'de 12 Yasindaki Çocuk Okul Bahçesinde Hayatini Kaybetti
Olay, geçtigimiz Pazartesi günü Küçükçekmece Halkali’daki bir ortaokulda yasandi. Iddialara göre, ögle tatili sirasinda bahçede duran ortaokul 2. sinif ögrencisi Samet Gül (12), birden fenalasarak yere yigildi. Ögrenciler ile ögretmenler yasadiklari sokun ardindan ilk müdahaleyi yapip, saglik ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen saglik ekipleri, 12 yasindaki Gül’ü ilk müdahalenin ardindan özel bir hastaneye kaldirdi. Çocuk yapilan müdahalelere ragmen kurtarilmayarak hayatini kaybetti. Olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, haber verilmesi üzerine çocugun annesi ve dayisi okula geldi. Oglunun öldügünü ögrenen anne Sevdet Gül, sinir krizi geçirdi. Hayatini kaybeden 12 yasindaki çocugun cenazesi Adli Tip Kurumu’na kaldirildi. Yapilan otopsi isleminin ardindan Gül’ün cenazesi dün kilinan cenaze namazinin ardindan Basaksehir Kayabasi Mezarligi’na defnedildi.

Yasitlarindan bir grubun, ölmeden önce oglu Samet Gül ile kavga ettigini öne süren anne Sevdet Gül ile dayi Cüneyt Gül, ihmal olup olmadiginin arastirilmasi için emniyete giderek sikayette bulundu. Iddialarin arastirilmasini isteyen aile, konunun takipçisi olacagini söyledi.



Öte yandan, polis ekiplerinin incelemesinde herhangi bir kavganin olmadigi ve savciligin hastanede yaptigi incelemede darp izine rastlanmadigi ögrenildi.

“Çocugumu saglam gönderdim ölüm haberi geldi”

Olay hakkinda gözyaslari içinde konusan anne Sevdet Gül, “Ben sabah Samet’imi kardesi ile beraber okula saglam gönderdim. Okuldan saat 12.45 geçe oglumun ölüm haberi geldi. Aradilar, oglun okulda bayilmis dediler. Ben gittim bahçede ögretmenler beni görünce paniklediler. Ama ben çocugumu göremedim ama uzaktan gördüm. Hirkasindan tanidim çocugum, baygin bir sekildeydi, ambulansla beraber içeri girdik. Kim yapmis, kim sebep olmus? Kasten olmamistir, kimse kimsenin canini kasten acitmaz. Hocalarin da evlatlari vardir” diye konustu.

“Okul bahçesindeyken nabzi durmustu”

Ihmal olup olmadiginin arastirilmasi için sikayette bulunduklarini anlatan dayi Cüneyt Gül, “Olay haberini aldigimizda biz de okula kostuk. Özel bir hastaneye kaldirildi. Okulun bahçesindeyken vefat ettigini ögrenmis olduk. Doktorlarin anlattigina göre nabzi durmustu. Tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi” dedi.

"Olayin takipçisi olacagiz"

Ihmal olup olmadiginin arastirilmasi için karakola giderek sikayetçi olduklarini belirten dayi Cüneyt Gül, “Ancak burada üzerinde durdugumuz sabah da emniyete gidip ifade verdigimiz, savcilikla da görüstük. Olayin takipçisi olacagiz, ögretmenlerinden, idarecilerden, oradaki görevlilerinden, güvenlikçilerden herhangi birinin ihmali var mi, bir kasit var mi? Neden olmus, çünkü su an okul bu konuda bize bir bilgi vermedi, nasil oldugunu bilmiyoruz. Ancak Samet’in arkadaslarinin verdigi bilgiye göre, bir grup ögrencinin dövdügünü, tartakladigini, bogazini siktigini, itekledigini ve kafasini çarptigini söylediler. Bunun da arastirilmasi lazim. Savciligimizin bunun üzerinde duracagina inancim tam. Emniyet birimlerimiz bu konuda çalisiyorlar, bize bu konuda güvenceyi verdiler, devletimize ve adaletimize güveniyoruz. Sonuna kadar olayin takipçisi olacagiz” seklinde konustu.

“Teshise girdigimde yüzünde darp izine rastlamadim”

Teshis sirasinda darp izi olup olmadigi sorulmasi üzerine dayi Gül, “Bir darp izi söylemediler ancak bogazini sikip kafasini çarptigini söylediler. Doktorlar bize bu konuda bilgi vermedi. Teshis için çocugu gördügümde, çünkü ben teshise girdim. Ben o sira yüzünde bir sey görmedim. Zaten adli tipa gitti, orada sonuçlar incelenecek, örtbas edilmesini istemiyoruz, her sekilde açiga çikmasini istiyoruz” diye anlatti.

Ilçe Milli Egitim Müdürlügü açiklama yapti

Vefat eden Samet Gül için sosyal medya hesabindan taziye mesaji yayinlayan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü bir açiklama yapti. Açiklamada, “Çocuk ögle tatili sirasinda aniden fenalasarak yere düstü. Gerekli tüm tibbi destek saglandi. Kamera görüntüleri incelendiginde herhangi bir kavga ve itis kalkis görünmedi” ifadelerini kullandi.

Olayla ilgili çalismalar sürüyor.
Kaynak: İHA