Hayatini Aç Hayvanlari Doyurmaya Adadi

Trabzon’un Arakli ilçesinde yasayan 65 yasindaki Süleyman Küçük ömrünü aç hayvanlari doyurmaya adarken, basta martilar olmak üzere çevresinde gördügü her hayvani beslemek için ugras veriyor.

Hayatini Aç Hayvanlari Doyurmaya Adadi
2002 yilinda isçi olarak çalistigi Arakli Çay Fabrikasi’ndan emekli olan Süleyman Küçük, bir süre farkli islerle mesgul oldugunu, 3 kiz ve 2 erkek çocugunu evlendirdikten sonra kendisini 15 yildir aç hayvanlari doyurmaya adadigini söyledi.

Esi ile birlikte kendisine ait evinde yasadigini ve kimseye bir muhtaçligi olmadigini ifade eden Küçük, aç hayvanlari doyurmak için her sabah evinden el arabasi ile birlikte çiktigini ve aç hayvanlari doyurduktan sonra aksam evine döndügünü belirtti.



“Ben bu isi yapmazsam rahat edemiyorum, uyuyamiyorum”

Süleyman Küçük “Sabah kalkar kalkmaz onlari doyurmak için el arabam ile yola koyuluyorum. Her gün bunlari yedirebilmek için 3-4 km yürüyorum. Ben bu isi yapmazsam rahat edemiyorum, uyuyamiyorum. Her sabah balikçi haline ugruyorum. Allah razi olsun onlardan. Temizledikleri baliklarin kafalarini, artiklarini bana veriyorlar. El arabasina verdiklerini koyarak topladiklarimi alip dere kenarinda baliklara atiyorum. Bunlarin dili yok ben bunlara dili oluyorum. Allah’in hikmeti içimden geliyorum elimde degil. Sadece martilari degil kedi köpek hatta kuslari, yaban hayvanlarini çakallari da besliyorum. Beni gören herkes yardimci oluyor, beni görenler takdir ediyor” dedi.



“O Arakli’nin evliyasidir”

Balikçi hali esnafi ise Süleyman amcayi çok sevdiklerini belirterek “O Arakli’nin gururu, evliyasidir. O sadece martilari degil kedi, köpek, kus hangi hayvan açsa onlari doyuruyor. Biz de elimizden geldigi kadar ona destek olmaya çalisiyoruz” diyerek duygularini dile getirdiler.
Kaynak: İHA