Baskan Alibeyoglu, 'Türkiye'nin Onlarca Peyniri Kars Peynir Festivali'nde Sergilenecek'

Kars Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ertugrul Alibeyoglu 23-24 Eylül 2022 tarihlerinde Peynir Festivali düzenlenecegini belirterek, Karslilari peynir festivaline davet etti.

Baskan Alibeyoglu, 'Türkiye'nin Onlarca Peyniri Kars Peynir Festivali'nde Sergilenecek'
Alibeyoglu, Türkiye’nin birçok yöresinde üretilen peynirlerin Kars’ta sergilenecegini söyledi.



KATSO Baskani Ertugrul Alibeyoglu, “Bölge illerinin temel geçim kaynaklarindan olan tarim ve hayvanciligin ulusal çapta tanitiminin yapilmasi amaciyla bölgede üretilen peynir, bal, kayisi gibi yöresel ürünlerine yönelik festival ve senlikler geleneksel hale getiriliyor. Bu baglamda Türkiye’nin birçok yöresinde üretilen peynirlerin sergilenecegi Kars Peynir Festivali 23-24 Eylül tarihlerinde gerçeklestirilecek. Ilki 2019 yilinda yapilan Peynir Festivali’nin 2’incisi Kars Bedesteni çevresinde düzenlenecek” dedi.

Alibeyoglu, “Kars Peynir Festivali’ne, Türkiye’den peynir ürünleri ile ön plana çikmis olan illerden üreticiler davet edilecek ve ayni zamanda basta Kars olmak üzere Türkiye genelinde üretilen peynirler bu festivalde sergilenecek. Bu sayede, yöresel ürün potansiyelinin ve çesitlerinin gelecek nesillere ulastirilmasi, topluma tanitilmasi ve yöresel ürün çesitliligine yönelik farkindaligin artirilmasi hedefleniyor. Festivalde peynir atölyesinin kurulmasi, çocuklara yönelik oyunlar ve kasar yuvarlama yarismasinin düzenlenmesi gibi birbirinden renkli etkinliklerde yer alacak. Festivalin son gününde ise ses sanatçisi Yudum konser verecek” diye konustu.

Baskan Alibeyoglu, “Kars Ticaret ve Sanayi Odasi, Kars Valiligi, Serhat Kalkinma Ajansi isbirligiyle düzenlenecek olan festivale davet edilecek sosyal medya fenomenleri ve diger basin yayin organlari vasitasiyla ülkemizin dört bir yanindan ilimize getirilen yöresel peynirlerin yani sira Kars Kasar Peyniri ve Gravyerinin bilinirligi artirilacak, festival organizasyonu ile yapilacak peynir atölyesi deneyimleme çalismasi ile gençlere peynir yapimi gösterilecek, yöresel peynirler ile yeni ürün üretme ve farkli tatlar olusturma faaliyetleri gerçeklestirilecek ve böylece kültürümüzün önemli bir parçasi olan peynir yapiminin gençlere aktarilmasi noktasinda bilinç olusturulacaktir. Bu çerçevede tüm halkimizi 23-24 Eylül tarihlerde Kars Kalesi Bedesten civarinda yapilacak olan peynir festivaline davet ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA