Erzincan'da Polis Ekipleri Tarafindan Okul Çevrelerinde Denetimler Sürüyor
Erzincan’da polis ekipleri tarafindan egitim ve ögretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amaciyla okul çevresinde baslatilan denetimler sürüyor.

Ekipler, denetimler çerçevesinde yoldan çevirdikleri gençlerin kimlik sorgulamasini yapti. Denetimler ve uygulamalar egitim dönemi boyunca okul ile çevrelerinde devam edecek.
Konuya iliskin Erzincan Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Erzincan’da çocuklarimizin 2022- 2023 egitim ögretim yilinda güvenli bir sekilde egitim ögretimlerini sürdürmeleri için tüm unsurlarimiz ile görevimizin basindayiz. Il Emniyet Müdürlügümüzce Erzincan il genelinde 221 personel ve 36 motorize ekibimizin görev aldigi ‘Çocuk ve Gençlerin Korunmasina Yönelik Okul Denetimi Uygulamasi’ çerçevesinde 137 is yeri, 6 internet kafe ve oyun salonu, 112 park ve bahçe, 6 metruk bina uygulama süresince kontrol edilmis, 2 bin 594 kisinin GBT sorgusu yapilmistir. Erzincan Valiligi tarafindan alinan okul önlerinde, çevresinde okulla ilgisi bulunmayan ve rahatsizlik veren kisilerin uzaklastirilmasina dair karara aykiri hareket eden 4 sahsa Kabahatler Kanunu 32. maddede yer alan ’Emre Aykiri Davranis’tan 2 bin 324 TL idari para cezasi uygulanmistir.
Erzincan il genelinde okul önleri ve çevrelerinde gerçeklestirdigimiz genel asayis uygulamalari haricinde, polis sorumluluk bölgesinde bulunan 123 okulda, 121 güvenli egitim koordinasyon görevlisi, 54 okul-giris çikislarindan sorumlu ekip ve 3 okul kolluk görevlisi ile çocuklarimizin ve gençlerimizin korunmasina yönelik denetimlerimize devam edecegiz.” denildi.
