ABD'li ismin paylaşımı sosyal medyada gündem oldu: Türk botunu ABD botu olarak paylaştı

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Nancy Mace, ABD Sahil Güvenliğin 232. yılını kutlamak amacıyla resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaparak bir de görsel paylaştı. Mace bu paylaşımında, ABD Sahil Güvenlik botu olarak Türk Sahil Güvenlik botunun photoshop yapılmış halini paylaştı

ABD'li ismin paylaşımı sosyal medyada gündem oldu: Türk botunu ABD botu olarak paylaştı
ABD'li ismin paylaşımı sosyal medyada gündem oldu: Türk botunu ABD botu olarak paylaştı
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Sahil Güvenliği 4 Ağustos 1790 yılında kurulmuştu. ABD Temsilciler Meclisi üyesi Nancy Mace ise ABD Sahil Güvenliğin 232. yılını kutlamak amacıyla resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Mace bu paylaşımında, "232 yıldır bu cesur adamlar ve kadınlar büyük ulusumuzun sularını korudular. Doğum günün kutlu olsun ABD Sahil Güvenlik!" ifadelerini kullandı.

Türk Sahil Güvenlik botunun üzerinden Türkçe 'Sahil Güvenlik' yazısının silinerek yalnızca 'Coast Guard' yazısının bırakıldığı görüldü.

TÜRK SAHİL GÜVENLİK BOTUNA PHOTOSHOP

Mace bu kutlamayla birlikte bir de görsel paylaştı. Bu görselde, ABD sahil güvenlik botu görseli yerine, Türk Sahil Güvenlik botunun fotoğrafına photoshop yapılarak ABD Sahil Güvenlik botu olarak lanse edildiği görüldü.

UYARI İLETİLERİ ALDI

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Nancy Mace'in photoshop yapılarak Türk Sahil Güvenliğin botunun görselini paylaşması sonrasında sosyal medyadan uyarı iletileri atıldı. Editör Dave Brown, Nancy Mace'e sosyal medyadan "Bu Türk Sahil Güvenlik'ten" ifadelerini kullanarak uyarıda bulundu. Bu uyarılar sonrasında Mace paylaşımını silerek ABD Sahil Güvenlik botunun fotoğrafını içeren bir başka paylaşım yaptı!