Kastamonu'da, Milli Egitim Müdürlügüne 520 Kisilik Personel Destegi

Kastamonu Il Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde okullarda temizlik, çevre düzenlemesi ve bakim ya da onarim hizmetlerinde kullanilmak üzere 520 personel istihdam edilecek.

8 Eylül 2022 tarihinde baslayacak olan Toplum Yararina Program çalismasi çerçevesinde il merkezi ve ilçelerde salgin nedeninden dolayi Milli Egitim Bakanligina bagli resmi okullarda temizlik, çevre düzenlemesi ve bakim ya da onarim hizmetlerini gerçeklestirmek amaciyla 520 kisi, 20 Ocak 2023 tarihine kadar istihdam edilecek.

Milli Egitim Bakanligina bagli resmi okullarda yapilacak geçici süreli istihdam için müracaatlar, 24 Agustos 2022-28 Agustos 2022 tarihleri arasinda programlara katilmak isteyen issiz vatandaslarin e-Devlet, ISKUR e-sube ve ALO-170 iletisim hatti üzerinden müracaat etmeleri gerekiyor.

Basvuru yapan vatandaslarin ise yerlestirilmeleri Kastamonu Il Milli Egitim Müdürlügü ile yapilan protokole göre 1 Eylül 2022’de saat 10.00’da noter kurasi ile Atatürk Kapali Spor Salonunda belirlenecek.

Programlardan yararlanmak isteyen kisilerin ISKUR’a kayitli issiz olmasi, programa müracaat ettigi tarihte 18 yasini bitirmis olmasi, emekli ve malul maasi almamasi, açik ögretim hariç ögrenci olmamasi, SGK kayitlarina göre çalismiyor (basvuru tarihinden önce issiz) olmasi gerekiyor. Ayrica basvuru yapan kisi, TYP’den en fazla 9 ay yararlanabilecek. TYP’lere program süresince Adrese Dayali Nüfus Kayit Sistemine göre (ADNKS) ayni adreste ikamet eden kisilerden yalnizca birisi katilabilecek. Adrese Dayali Nüfus Kayit Sistemine (ADNKS) göre ayni adreste oturanlarin, programa basvuru yapilan tarih dikkate alinarak ulasilabilen en yakin döneme ait gelir getirici bir iste çalisma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarinin asgari ücret tespit komisyonu tarafindan belirlenen 1 aylik asgari ücret net tutarinin 1,5 katini yani 8 bin 250 TL’yi asmasi halinde söz konusu adreste oturan kisiler TYP’ye katilamayacak.

Özel politika gerektiren asagidaki gruplar birinci liste, bunlar disinda kalanlar ikinci liste olacak sekilde tasnif edilecek. TYP’ye yapilan basvurular arasindan birinci liste adaylarin tamami için islem yapilmadan ikinci liste adaylar degerlendirmeye alinmayacak. Asagidaki gruplarin hepsi birinci listeye dahil edilecek olup gruplar arasinda herhangi bir öncelik siralamasi bulunmamaktadir.
Kaynak: İHA