Büyüksehirden Hastane Personeline Yangin Egitimi

Mugla Büyüksehir Belediyesi kurum ve kuruluslara verdigi yangin egitimlerini sürdürüyor. Son olarak Ortaca Devlet hastanesinden gelen egitim talebi üzerine itfaiye ekipleri Ortaca Devlet Hastanesi Acil Durum Ekiplerine temel yangin bilgisi, yangin önleme ve söndürme teknikleri egitimi verdi.

Büyüksehirden Hastane Personeline Yangin Egitimi
Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafindan verilen egitimde, yanginin çesitleri, nedenleri, siniflari, olusum safhalari, etkenleri anlatildi. Egitimde ayrica bina yangin ekiplerinin olusturulmasi ve ekiplerin görevleri, yangin söndürme cihazlarinin kullanilmasi, bakim ve kontrolleri, yangin aninda hareket tarzi, yangin ihbar usulleri ve sonrasi yapilacaklar uygulamali olarak gösterildi.

Yangin egitiminde ayrica hastanelerde meydana gelen yanginlara da deginilerek yangin öncesi ve esnasinda yapilmasi gerekenler, yangin aninda nasil hareket edilecegi, hangi sinif yanginin ne tür yangin söndürme maddesiyle söndürülebilecegi ve ekip çalismasi gibi konular da aktarildi.

Egitim sonunda memnuniyetlerini ifade eden hastane kurum yetkilileri, bu egitim ve tatbikat programlari sayesinde yanginin tehlikelerini ögrendiklerini ifade ederek Büyüksehir Belediyesine tesekkür etti.
Kaynak: İHA