Ayancik'ta Yasanan Sel Felaketinin Yildönümü

Sinop’un Ayancik ilçesinde yasanan sel felaketinin üzerinden 1 yil geçti, selin izleri büyük ölçüde silindi. Selin yildönümünde hayatini kaybedenler için mevlit okutuldu.

Ayancik'ta Yasanan Sel Felaketinin Yildönümü
11 Agustos 2021 tarihinde Bati Karadeniz’de yasanan sel felaketi üzerinden tam 1 yil geçti. Ilçede yikilan köprü ve menfezler hizli bir sekilde onarildi, Ayancik Çayi etrafi ve selin izleri dron ile havadan görüntülendi. 11 Agustos sabah saatlerinde protokol selde hayatini kaybeden ailelerin mezarini ziyaret etti, Kur’an-i Kerim okutularak karanfil birakildi. Ögle namazi öncesi Ayancik Sahil Camisi’nde ise mevlit okutuldu.

Sinop Valisi Erol Karaömeroglu mevlit sonrasi yaptigi konusmada, “Geçtigimiz yil 11 Agustos’ta meydana gelen sel afeti sonucunda 16 vatandasimizi kaybetmistik. Onlari rahmet, minnet ve sükranla yad ediyor, ailelerine sabirlar diliyoruz. Yasanan sel afeti Ayancik ve Türkeli ilçelerimizde çok büyük hasara yol açmisti. Özellikle köylerimizde içme suyu sebekelerimiz, yollarimiz, sanat yapilarimiz ve köprülerimizin büyük bir bölümü kullanilamaz hale gelmisti. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in irade, liderligi, bakanlarimizin koordinesinde kurumlarimizin imkan ve kabiliyetleriyle hizli bir sekilde selin izlerini sildik, hep birlikte hayati normale döndürdük. Kalici imalatlarimiza da hizli bir sekilde baslamistik, bir kismi bitti bir kismi devam ediyor. Sükürler olsun Ayancik ve Türkeli ilçelerimizde tüm bölgelerde selin izlerini sildik, hep birlikte daha iyi konuma getiriyoruz” diye konustu.



11 Agustos sel felaketi süreci

11 Agustos’ta gece saatlerinde etkisini sürdüren saganak yagis Ayancik ilçesini vurmus, sehirde sabahin erken saatlerinde tasan Ayancik Çayi, ilçeyi sular altinda birakmisti. Sel sulari basta ilçenin girisindeki ve otogar mevkisindeki köprüleri yikarak karayolu baglantisini kesmisti. Çayin etrafindaki ev ve is yerlerini su basmisti. Daglardan sehre odun parçalari ile birlikte çamur akmis, agaç tomruklari yollari kapatmis, insanlar kendilerini evlerinin çatilarina çikarak koruyabilmisti. Sen afetinde 24 saatte metrekareye 240 kilogram yagis düsmüs, köylerle birlikte Ayancik ilçesi resmen su altina kalmisti. Tahsis edilen helikopterler çatilarda mahsur kalan vatandaslari kurtarmis, devaminda ulasim saglanamayan köylere erzak ve ilaç sevki saglanmisti.
Kaynak: İHA