TEKNOFEST Ordu Heyecani 3'Üncü Gününde
Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin Ordu ayagindaki yarismalari takip etti. Prof. Dr. Ismail Demir, “TEKNOFEST giderek büyüyor, dünyanin bir numarali festivali oldu. Gençlikteki heyecan ve enerji Türkiye’nin insallah gelecegini insa edecek" dedi.

“TEKNOFEST giderek büyüyor, dünyanin bir numarali festivali oldu”
Alanda bulunan çalismalari inceledikten sonra basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Prof. Dr. Ismail Demir, “TEKNOFEST heyecani bu yil Karadeniz’de. Bu yil bir de Azerbaycan TEKNOFEST düzenledik. Buradaki heyecani görüyoruz. TEKNOFEST giderek büyüyor, ‘ayaklari yerden kesen festival’ dedik ama dünyanin kesinlikle bir numarali festivali oldu. Su anda 600 bini askin yarismaci var, 77 ülkeden yarismacilarimiz var” dedi.
“TEKNOFEST heyecan dedik ve bunu da gösteriyor” diyen Prof. Dr. Ismail Demir, “Bu heyecanin giderek dalga dalga yayildigini görmek bizi mutlu ediyor. Her alanda, her sektörde ve her teknoloji alanina dokunan yarismalar ve ilgi alanlari var. Çok memnuniyet verici bir sey. Bu heyecan Anadolu’nun her tarafinda yavas yavas hissedilecek. Istanbul, Gaziantep, Azerbaycan, simdi de Karadeniz. Insallah gelecek yillarda da yine Anadolu’nun baska yerlerinde bu festivali görecegiz” seklinde konustu.
“Gençlikteki heyecan ve enerji Türkiye’nin insallah gelecegini insa edecek”
Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, TEKNOFEST’in gelecek açisindan önemine deginerek, “Bu festivalin bir bölgede ve ilde olmasi bir sembolik anlam tasiyor. Farkli iller ve ülkelerden binlerce yarismacimiz bu heyecani yasiyorlar ve bu tutku ile bir araya geliyorlar. Gençlerimizle beraber olmak çok güzel. Onlarin bir arada olmalari, takim olmalari ve birbirleri ile iliskileri çok çesitli teknoloji alanlarinin, çesitli uygulamalarini yerinde görmeleri ve göstermeleri çok önemli bir olay. ‘TEKNOFEST gelecek demek, gençlik gelecek demek’ diyoruz Gençlikteki heyecan ve enerji Türkiye’nin insallah gelecegini insa edecek” ifadelerine yer verdi.
“Türkiye için bir huruç harekati”
Demir, konusmasini söyle tamamladi:
“Biz de bunun önünü açmak, bu heyecanin sönmeden artarak devam etmesini saglamak üzere elimizden geleni yapmak ve gayreti göstermek durumdayiz. Bu açidan emegi geçenlere gerçekten çok tesekkür ediyorum. Bu bir harekettir, Türkiye için bir huruç harekâtidir, bunu gerçeklestiriyoruz.”
