Kosova Basbakani Kurti, Gerginlik Için Sirbistan Cumhurbaskani Vuçiç'i Suçladi

Kosova Basbakani Albin Kurti, Kosova’nin kuzeyinde yasanan gerginlikten Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vuçiç ve Sirbistan’in Kosova Sorumlusu Petar Petkoviç’i sorumlu tuttu.

Kosova Basbakani Kurti, Gerginlik Için Sirbistan Cumhurbaskani Vuçiç'i Suçladi


Kosova’da tansiyonun yükselmesinin ardindan Kosova Basbakani Albin Kurti açiklama yapti. Kosova’nin kuzeyinde yasanan gerginlikten Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vuçiç ve Sirbistan’in Kosova Sorumlusu Petar Petkoviç’i sorumlu tutan Kurti, Kosova kamuoyunun Sirbistan medyasinin tuzagina düsmemesini istedi. Kurti ayrica, "Önümüzdeki günler ve haftalar zorlu ve sorunlu olabilir" dedi.



Kosova’da yarin yürürlüge girecek olan ülkeye girmek isteyen Sirbistan plakali araçlara yönelik geçici plaka ve geçis belgesi uygulamasina saatler kala tansiyon yükselmis, ülkenin kuzeyinde yer alan ve Sirplarin yogunlukta yasadigi Mitroviça’da siren sesleri ve silah sesleri yükselmisti. Polis, silah seslerini dogrulamis ölen ya da yaralanan olmadigini ifade etmisti. Siren seslerinin ise yarin yürürlüge girecek olan geçici plaka ve geçis belgesi uygulamasini protesto etmek amaciyla kentteki Sirplari toplanmaya ve protestoya davet etmek için çalindigi ifade edilmisti.
Kaynak: İHA