Gezmeye Geldikleri Pamukkale'de Kaza Yapan Hintli Aile, Tekden'de Sagligina Kavustu

Denizli Tekden Hastanesi, dünyanin birçok yerinden gelen hastalara sifa kapisi olmaya devam ediyor. Geçtigimiz günlerde Hindistan’in önemli is adamlarindan Akhil Chauhan, tatil amaçli geldigi Denizli Pamukkale’de ailesiyle birlikte kaza geçirdi. Ailesi kazayi hafif siyriklarla atlatirken Akhil Chauhan’in felç kalma riski oldugu ve acil ameliyat olmasi gerektigi söylendi. Tedavi olmak için ambulans uçakla Hindistan’a geri dönmeyi düsünen hasta, tavsiye üzerine Özel Denizli Tekden Hastanesi’ni tercih etti.

Gezmeye Geldikleri Pamukkale'de Kaza Yapan Hintli Aile, Tekden'de Sagligina Kavustu


Hindistan’da yasayan ve önemli is adamlarindan olan Akhil Chauhan ve ailesi tatil amaçli ülkemize geldi. Istanbul, Antalya’yi gezen aile, travertenleri görmek için Denizli’ye geldi. Pamukkale’ye giderken trafik kazasi geçiren aile ambulansla bir hastaneye kaldirildi. Çocuklari ve esi kazayi hafif atlatirken Akhil Chauhan’a doktorlar, felç kalma riskiyle karsi karsiya kaldigini ve acilen ameliyat olmasi gerektigini söyledi.

Ambulans uçakla ülkesine dönecekken Denizli Tekden Hastanesi’ne götürülerek tedavisini orada gerçeklestirdi. Tekden Hastanesi’nin basarili akademisyen doktorlarindan Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmani Prof. Dr. Bayram Çirak’in yaptigi ameliyatla hasta sagligina kavustu. Hindistanli hasta Akhil Chauhan, taburcu olurken hastaneden çok memnun kaldigini belirtti.

Hastane yönetimi hastayi Hindistan’a ugurlarken ülkemizi ve hastanemizi hatirlatacak hediyeler takdim etti.

“Hastanin felç kalma riski vardi”

Basarili bir tedavi uygulandigini ve ilk basta felç kalma ihtimalinin bulundugunu belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmani Prof. Dr. Bayram Çirak, “Akhil, bize getirildiginde boynunda bir boyunlukla saga sola dönmeye korkar vaziyette sirt üstü kipirdamadan yatiyordu. Kaza geçirdiginden dolayi çok korkmus durumdaydi. Filmlerini inceledigimizde boyun kisminda kirik oldugunu tespit ettik. Omurgalari arasinda kiriga bagli çikik oldugunu gördük. Iki kemik arasinda bulunan kirik kemik parçalari oldugunu ve fitiginin omurilige baski yaptigini tespit ettik. Yüksek oranda felç kalma ihtimalinin oldugunu söyleyebiliriz. Ailesi hastayi Hindistan’da tedavi ettirme konusunda israrliydi. Oradaki Beyin ve Sinir cerrahlari ile birkaç defa yaptigimiz online görüsmede hasta ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduk. Gerekli izinleri aldik ve sonrasinda hastamiz Akhil’i ameliyata aldik. Ameliyat basarili geçti. Akhil kendisine geldiginde kazadan felç olmadan kurtulmasinin büyük bir sans oldugunu hem kendisine hem de ailesine anlattik. Hastamiz hastanemizi ve kendilerine çok iyi bakildigi için birkaç gün hastanemizde kalmak istediler. Taburcu olduktan sonra hastamiz Akhil ve ailesini Hindistan’a ugurladik. Tesekküllü bir hastanede müdahale edilmesi hastayi da memnun etti" ifadelerini kullandi.

“Tedavi için Hindistan’a gidecekken Tekden Hastanesi’ni önerdiler”

Kaza anini hatirlayamadigini ve kendine geldiginde çok korktugunu ifade eden, Akhil Chauhan, “Türkiye’ye tatil için gelmistik. Istanbul, Antalya gibi sehirlerde vakit geçirdikten sonra Pamukkale’yi görmek istedigimiz için Denizli’ye geldik. Pamukkale’ye geldigimizde araçlarin geçtigi yol, bisiklet turnuvasindan dolayi kapaliydi. Biz de farkli bir yola girdik. Bir anda ne oldugunu anlamadan kaza geçirdik. Ben gözlerimi açtigimda hastanedeydim. Doktorlar boynumda kirik oldugunu ve ameliyat olmam gerektigini söylediler. Ülkeme gidip orada ameliyat olmak istedigimi söyledim. Burada tanidigim insanlar da Tekden Hastanesi’ne gitmemi önerdiler. Tekden’de Prof. Dr. Bayram Çirak, film çektirdikten sonra boynumda kiriklar oldugunu söyledi ve beni ameliyata aldi. Hastanede kaldigim süre boyunca benimle gerçekten çok güzel ilgilendiler. Doktorum aileme geçirdigim operasyonu ve iyilesme durumumu anlatti ve günde 3-4 defa gelip kontrol etti. Bunlar benim için gerçekten çok önemli" dedi.

Kaynak: İHA