Kaybolan Alzheimer Hastasini Arama Çalismalari Gece De IHA Ile Sürecek

Izmir’in Ödemis ilçesinde kaybolan Alzheimer hastasi kadini arama çalismalari sürüyor. Havanin kararmasi nedeniyle arama çalismalari Insansiz Hava Araci ile devam edecek.

Kaybolan Alzheimer Hastasini Arama Çalismalari Gece De IHA Ile Sürecek
Edinilen bilgiye göre, Izmir’in Ödemis ilçesine bagli kirsal Çayir Mahallesi’nde yasayan 77 yasindaki Serife K. isimli Alzheimer hastasi dün aksam evinden ayrildi. Yasli kadinin uzun süre eve dönmemesi üzerine yakinlari durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Kisa sürede olay yerine gelen ekipler, yasli kadini bulabilmek için bölgede çalisma baslatti. AFAD Aydin, AFAD Izmir, Aydin Besir Dernegi Arama ve Kurtarma, Tire Arama ve Kurtarma, AKUT Kusadasi ile Ödemis Ilçe Jandarma Komutanligi’na bagli yaklasik 100 kisilik ekip bölgede ve Aydin’in Kösk ilçesi kirsal Akçaköy Mahallesi’nde aramalarini sürdürüyor. Serife K.’nin daha önce de birçok kez kayboldugu ve Aydin’in Kösk ilçesi kirsal Akçaköy Mahallesi’nde bulundugu ögrenildi.

Gece boyunca IHA ile aranacak

Iki il sinirinda gün boyu yapilan genis çapli aramalarda yasli kadindan bir ize ulasilamadi. Havanin kararmasi ile birlikte karadan arama çalismalarina ara verilirken, bölgeye IHA yönlendirildi. Gece boyunca ekiplerin güvenli alanlarda beklemeye geçecegi, IHA’dan gelecek görüntüler dogrultusunda arama çalismalarinin devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA