Sri Lanka'da Firin Raflari 2-3 Gün Içinde Bosalacak

Sri Lanka’da All Ceylon Firin Sahipleri Dernegi (ACBOA) yetkilileri, ülkedeki gida kitligi nedeniyle firin raflarinin 2-3 içinde bosalacagini bildirdi.

Sri Lanka tarihin en büyük ekonomik kriziyle bogusuyor. Sri Lanka’da All Ceylon Firin Sahipleri Dernegi (ACBOA) yetkilileri, ülkede yakit kitligi, malzeme fiyatlarindaki artisin ardindan ekmek kitligi yasanacagini bildirdi. ACBOA Baskani NK Jayawardena, Enerji Bakanini kriz hakkinda bilgilendirdigini ancak kendisinden henüz bir yanit gelmedigini belirterek, "Firincilik endüstrisinin ciddi tehditle karsi karsiya oldugundan ve yakit krizi nedeniyle endüstrinin çökecegini daha önce söylemistim. Unlu mamul üretimi temel hizmet kategorisinde yer aliyor. Ancak su ana kadar sektörü kurtarmak için hiçbir sey yapilmadi" ifadelerini kullandi.

Sri Lanka’da son durum

Sri Lanka Parlamento Baskani Mahinda Yapa Abeywardena, öfkeli protestocular tarafindan Devlet Baskani Gotabaya Rajapaksa’nin baskanlik konutunun basilmasinin ve Basbakan Ranil Wickremesinghe’nin evinin atese verilmesinin ardindan Rajapaksa’nin Çarsamba günü istifa edecegini duyurmustu. Sosyal medya hesabindan paylasim yapan Basbakan Wickremesinghe ise, "Tüm vatandaslarin güvenligi dahil olmak üzere, hükümetin sürekliligini saglamak için parti liderlerinin bütün partilerin katilimiyla kurulacak bir hükümet konusundaki tavsiyesini kabul ediyorum. Bunu kolaylastirmak için de istifa edecegim" demisti.
Kaynak: İHA