Ögrenci Velilerine Mezuniyet Partisi Uyarisi

Malatya Bagimlilikla Sivil Mücadele Dernegi Baskani Ihsan Ercan, bazi gençlerin mezuniyet partileri ve programlarinda alkol, sigara uyusturucu madde ile tanistigini belirterek, ögrenci velilerini uyarilarda bulundu.

Dernek Baskani Ihsan Ercan, yil boyunca okul stres ve yorgunlugunu attigi mezuniyet partilerinin alkol, sigara uyusturucu madde bagimliligi gibi kötü aliskanliklarin kazandigi yerler olabildigini belirterek, ögrencilere tavsiyeler, velilere ise uyarilarda bulundu. Ercan, “Ögrencilerimizin bazilari yil boyu okul yorgunlugunu ve stresini atacagi bu günlerde, haftalar öncesi hazirlik yapmaktalar. Belki de ilk sigaraya, alkole ya da üzülerek söylemek istiyoruz, aci ama bu gerçegi de kabul etmeliyiz. Uyusturucu ile bu gecelerde tanisiyorlar” ifadelerine yer verdi.

Mezuniyet partilerinin, tipki nisan ve dügün gibi hayatin en özel ve en anlamli günleri arasinda yer almaya basladigina dikkat çeken Ercan, “Ögrenciler lise ya da üniversite son sinifin daha dönem baslarinda bile mezuniyet partisinde ne giyeceklerini düsünmeye basliyorlar. Lüks bir otel salonundan tutun da havuzlu bir otelin bahçesini, kafeyi ya da tüm gece boyunca çilginlarca eglenebilecekleri mekanlari, parti mekani olarak tercih edebiliyorlar” dedi.

Ailelere partilerin alkollü yada alkolsüz mü oldugu gibi detaylari ögrendikten sonra çocuklarina izin vermeleri tavsiyesinde bulunan Ercan, “Son olarak, bu partilere katilacak gençlere anne ve baba olarak izin vermeden önce yukarida saydigimiz tüm ayrintilari ögrenmeye çalisin. Ancak dikkatli olmaniz gerekli, sizden bilgi saklamamalari için onlarin güvenini kazanmalisiniz. Partiye okuldan ögretmenlerin ve velilerin katilip katilamayacagini ögrenin, mekan ve menü konusunda bilgiler almaya çalisin. Sizlere tepki gösterebilirler. Çagdas olmadiginizi düsünebilirler. Varsin öyle düsünsünler. Uygun görmediginizi, sebeplerini açiklayarak anlatin. Güvenlerini sarsmayin. Onu düsündügünüzü hissettirin. Internet sitelerinde ve sosyal medyada, mezuniyet gecelerinde yasanan itiraflara göz attiginizda, pek de haksiz olmadigimizi göreceksiniz. Bir çok gencin hayatinin bu tür gecelerde kabusa dönüstügü ve ileride telafi edemeyecekleri hatalar yaptiklarini medyadan ögrenmekteyiz” seklinde konustu.



“Benim çocugum yapmaz demeyin”

Bagimlilikla ile ilgili istatistiklerde, gençlerin birçogunun kötü arkadaslar nedeniyle kötü aliskanliklar kazandigini anlatan Ercan, “Çocuklarimiz ve gençlerimiz bizim gelecegimizdir. Onlari tehlikelerden koruyalim. Benim çocugum yapmaz demeyin. Bagimlilikla mücadele ailede baslar” diye konustu.

Kaynak: İHA