Bakan Kurum, Sele Kapilan 22 Yasindaki Gencin Babasiyla Görüstü

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Kastamonu’da sele kapilan 22 yasindaki gencin hacda bulunan babasiyla yaptigi telefon görüsmesinde, "Burada olaganüstü bir durum var. Sayin Cumhurbaskanimiz sizi seneye de hacca gönderir. Burada durmak isterseniz sizi alip buraya getirebiliriz" dedi.

Bakan Kurum, Sele Kapilan 22 Yasindaki Gencin Babasiyla Görüstü
Kastamonu’nun Küre ilçesine bagli Ikizciler köyüne anne ve babasini hacca yolcu etmek gelen Recep Bakirci (22), yasanan sel felaketinde Uzunöz deresinin tasmasiyla gözlerden kayboldu. 4 gündür arama çalismalarinin yogunlastigi bölgede incelemelerde bulunan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, yetkililerden bilgi aldi. Burada dedesi Salih ve amcasi Yasar Bakirci ile bir araya geldi, yapilan arama çalismalari hakkinda da aileye bilgi verdi. Bakan Kurum, Recep Bakirci’nin hacda bulunan annesi Türkan ve babasi Ihsan Bakirci’yi istemeleri durumunda Suudi Arabistan’dan Kastamonu’ya getirebileceklerini belirtti.



"Sayin Cumhurbaskani’miz sizi seneye de hacca gönderir"

Babasi Ihsan Bakirci ile telefonda görüsen Bakan Kurum, "AFAD’imiz tüm ekiplerimiz Recep kardesimizi ariyor. Eger buraya gelmek isterseniz, sizi getirebiliriz. ’Bu sene hac çikti, hakkimi kaybederim’ diye düsünmeyin. Burada olaganüstü bir durum var. Sayin Cumhurbaskanimiz sizi seneye de hacca gönderir. Burada durmak isterseniz sizi alip buraya getirebiliriz. ’Yok efendim biz duralim, herhangi bir gelismede gelelim’ derseniz burada kaymakam beye vekilimize iletirlerse ona da yapariz. Nasil rahat edersiniz" dedi.

Kaynak: İHA