Konya'daki Silah Operasyonunda 1 Tutuklama

Konya’nin Beysehir ilçesinde, kaçak tabanca imalathanesi olarak kullanilan 3 farkli adrese düzenlenen operasyonda çok sayida tabanca ve silah malzemeleri ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltina alinan 3 süpheliden 1’i tutuklandi.

Edinilen bilgiye göre, Beysehir Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Önleme ve Sorusturma Bürosu Amirligi ekipleri, kaçak silah imalati ve ticareti yapildigi yönünde aldigi bir istihbarati degerlendirerek harekete geçti. Çalisma baslatan polis ekipleri, Beysehir’in Yenidogan Mahallesinde iki farkli ikamette ve merkez Bahçelievler Mahallesindeki bir ikamete baskin düzenledi.

Adreslerde yapilan aramalarda, üzerinde farkli markalarin yazili oldugu tabancalar, sarjörler, çesitli silah parçalari, tabanca imalatinda kullanildigi degerlendirilen malzemeler ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltina alinan Mehmet S. H.S. ve A.D. isimli süpheliler, polisteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Süphelilerden H.S. çikarildigi savcilikta ifadesi alindiktan sonra saliverilirken, mahkemeye sevk edilen A.D. adli kontrol sartiyla serbest birakildi, Mehmet S. ise tutuklanarak Seydisehir cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA