Yerli Ve Milli Uçaksavar, SEDEC Fuari'nda Boy Gösterecek

CANiK’in yerli ve milli uçaksavari M2 QCB, Ankara’da yapilacak SEDEC Fuari’nda boy gösterecek.

Yerli Ve Milli Uçaksavar, SEDEC Fuari'nda Boy Gösterecek
Dünyanin 69 ülkesine ihracat gerçeklestiren global marka CANiK, Ankara’da gerçeklestirilecek SEDEC Fuari’nda ziyaretçilerle bulusacak. 28-30 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan fuarda CANiK, yerli ve milli uçaksavar M2 QCB’nin yani sira M2F, tabanca ve aksesuar ürünlerini de sergileyecek. Yaklasik 40 ülkeden katilimcilarin yer alacagi fuarda CANiK ihracata yönelik yeni is birliklerine de imza atmayi hedefliyor.

Samsun Yurt Savunma (SYS) bünyesinde faaliyet gösteren dünyanin önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK, ihracat faaliyetlerine hiz kesmeden devam ediyor. CANiK, 28-30 Haziran 2022 tarihinde bu sene üçüncüsü gerçeklestirilecek SEDEC Fuari’nda sanayicilerin yani sira yaklasik 40 ülkeden hükümet yetkilileri, karar vericiler, son kullanicilar ve satin alma heyetleriyle Ankara’da bulusmaya hazirlaniyor. Fuarda milli uçaksavarimiz CANiK M2 QCB, tabancamiz METE ve atesli silah aksesuarlarinin yani sira CANiK M2 QCB’nin hizlandirilmis versiyonu M2F’de sergilenecek.

“Uluslararasi arenada büyük ilgi görüyoruz”

SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, “CANiK ürünlerimizle Türkiye’nin savunma sanayi alaninda dünyaya açilan kapisi olma hedefiyle yolculugumuza devam ediyoruz. Geçen yil ihracatimizi yüzde 60 artirarak Türkiye’de en hizli büyüyen üçüncü sirket olduk. Bu basarilara yenilerini eklemek için çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. Ülkemiz ve sektörümüz için son derece önemli bir bulusma olarak gördügümüz SEDEC Fuari da kendi evimizde ürünlerimizi dünyaya sunacagimiz bir platform olacak. Fuarda ilk defa geçen yil görücüye çikardigimiz yerli uçaksavar CANiK M2 QCB’yi de gururla sergileyecegiz. Dünyada 69 ülkeye ihraç ettigimiz ürünlerimizle uluslararasi arenadaki pozitif algimizi daha da yayginlastirmayi hedefliyoruz” diye konustu.



Yil boyunca 5 kitada 18 global fuara katilacak

CANiK, dünyanin en dayanikli ve en yüksek performansli uçaksavari M2 QCB ile uçaksavar üreten dünyadaki 5 firmadan biri konumunda yer aliyor. Yerli ve milli uçaksavarin dünyaya ihraç edilmesinin yani sira Türk Silahli Kuvvetleri’nde araç konvoylari, tabur agirlik bölgesi, tabur komuta yeri, piyade birliklerinin temel atis destek unsuru, su üstü platformlarinin asimetrik taarruza karsi önlem, amfibi harekatta görev alan unsurlarin ileri atis destek, sabit kanatli hava platformlarina kanat alti silah podu içine ve döner kanatli hava platformlarina kapi makineli tüfegi olarak her türlü atis destek görevi içerisinde kullaniliyor. CANiK, yil boyunca 5 kitada toplam 18 global fuara katilim saglamayi planliyor.
Kaynak: İHA