Sanayi Ve Üniversite Arasinda Isbirligi Protokolü Imzalandi

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi paydasliginda gerçeklestirilen ‘Sanayi Vizyon’ toplantisinda sanayi ve üniversite isbirligi protokolü imzalandi.

Sanayi Ve Üniversite Arasinda Isbirligi Protokolü Imzalandi
Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi’nin de paydasi oldugu Sanayi ve Teknoloji Isbirligi Kurulu (SANTEK) tarafindan düzenlenen Bilecik Sanayi Vizyon Toplantisi, sektör ve kamu kurum temsilcilerinin katilimiyla gerçeklesti. Bilecik sanayisinin gelisme alanlarinin belirlenmesi ve Ar-Ge ekosistemiyle entegrasyonunun gelistirilmesi amaciyla düzenlenen toplantiya Seyh Edebali Üniversitesini temsilen Rektör YardimcisiProf. Dr. Cenk Karakurt katildi.

Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki programda, üniversite sanayi isbirliginin önemine deginen Prof. Dr. Cenk Karakurt, ’’Ilin potansiyelini realiteye tam olarak yansimasi için üniversitemiz isbirliklerine devam etmektedir. Ilgili ön lisans ögrencilerimiz 3, lisans ögrencilerimiz 7 dönem aldiklari teorik bilgilerini sahaya yansitmalarina imkan saglayan 3+1 ve 7+1 egitim modeli ile önemli bir deneyim kazandiriyoruz. Böylece hem teorik hem de pratik bilgilerini sentezlemelerini sagliyoruz’’ dedi.



Sanayi ve üniversite is birligi protokolü imzalandi

Üniversite ile bir plastik fabrikasi arasinda sanayi ve üniversite is birligi protokolü imzalanmasiyla devam eden programda, Seyh Edebali üniversitesi Uygulamali Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Isa Ipçioglu baskanliginda bir panel gerçeklestirildi.

Seyh Edebali Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklesen toplantinin ikinci gün programinda; Bilecik, Eskisehir ve Bursa’da teknoloji yogun üretim yapan firmalar ile akademisyenler ve ögrenciler bir araya geldi. Seyh Edebali Üniversitesi’nin Teknoloji Transfer Ofisi koordinatörlügünde, kentin sanayisinin mevcut durumunun tespiti, belirlenen sorunlarin çözüm önerilerinin gelistirilmesi ve gelecek vizyonun belirlenmesi amaciyla gerçeklesen programda firma temsilcilerine Seyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sükrü Beydemir tarafindan tesekkür belgesi takdim edildi.
Kaynak: İHA