Mahallenin Su Sorunu Çözüldü, 2 Yildir Sakal Uzatan Muhtar Sakallarini Kesti

Manisa’nin Kula ilçesine bagli en büyük mahallelerden biri olan ve yaklasik 2 yildan bu yana içme suyu ile ilgili problem yasanan Sandal Mahallesi’ndeki su sorunu, MASKI tarafindan giderildi. Su sorunu çözülesiye kadar sakallarini kesmemek için yemin eden mahalle muhtari Ahmet Gökçe ise, sorunun çözülmesinin ardindan sakallarini kesti.

Mahallenin Su Sorunu Çözüldü, 2 Yildir Sakal Uzatan Muhtar Sakallarini Kesti
Kula ilçesine bagli Sandal Mahallesi’nde yaklasik 2 yildir süren içme suyu sorunu, Manisa Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) ekiplerinin titiz çalismalariyla çözüldü. Saniyede 10 litre suya kadar ulasilan Sandal Mahallesi’nde yaklasik 2 yil önce ’mahallemdeki su sorunu çözülesiye kadar sakallarimi kesmeyecegim’ diyerek yemin eden ve o günden bu yana sakallarini bir kez olsun kesmeyen Sandal Mahalle Muhtari Ahmet Gökçe, suyun akmasinin ardindan sakallarini mahalleli vatandaslara kestirdi.

Sandal Mahallesi’nin sorunlarini çözmek için göreve geldigi günden bu yana mücadele ettigini dile getiren muhtar Ahmet Gökçe, yaklasik 2 yil önce bir türlü çözüme kavusamayan içme suyu sorunu için yemin ettigini söyledi.

Gökçe; "Yaklasik 2 yildan bu yana mahallemdeki içme suyu sorunu için çözüm aradik. Birçok kez sondaj çalismalari yapilsa da bir türlü çözüme basariya ulasamamistik. Bende farkli bir yöntem deneyerek mahallemdeki su sorunu çözülene kadar sakallarimi kesmemek için yemin etmistim. O günden bu yana sakalimi kesmedim. Gögüs hizama gelen sakallarimla su sorununu çözmek için mücadeleyi hiç birakmadim ve sonunda bu sorunu da çözüme kavusturduk. MASKI ekiplerimizin titiz çalismalariyla geç de olsa mahallemizi içme suyuna kavusturduk. Saniyede 10 litreye ulasan içme suyu akar akmaz, mahalledeki vatandaslarimizla birlikte sakallarimizi kestik. Bu süreçte su sorununu çözmek için benimle birlikte mücadele eden öncelikle mahalleli vatandaslarima, Kula’mizin gururu Gençlik ve Spor Bakani’miz Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Kaymakamimiz Kemal Duru’ya, Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’e, MASKI Genel Müdürü Ramazan Burak Alsay’a, Muhtarlik Isleri Kula Sube Müdürü Aydin Topdemir’e, MASKI Kula Sefi Tuba Ural’a ve MASKI çalisanlarina sonsuz tesekkür ediyorum. Rabbim hepsinden razi olsun. Mahalleli vatandaslarimiza da içme suyu hayirli olsun insallah." ifadelerine yer verdi.

" Insallah altyapi çalismalari için baska bir protestoya gerek kalmaz"

Sandal Mahallesi’nin su sorununu çözdüklerini, ancak hala daha altyapi sorununu çözemediklerini dile getiren muhtar Gökçe, buna benzer bir protesto yapmadan mahallenin altyapi çalismalarinin da yapilmasini talep etti. Muhtar Gökçe, "Mahallemizdeki su sorununu çok sükür çözdük. Ancak sirada mahallemizin altyapi sorunu duruyor. Göreve geldigim günden bu yana defalarca gerekli yerlere basvuru yapmama ragmen mahallemizdeki altyapi sorunu için bir türlü çalisma yapilmadi. Su sorunu için sakal uzatip protesto yapmistim, Insallah altyapi çalismalari için buna benzer bir protestoya gerek kalmadan altyapi sorunu çözülür. 40 yillik altyapi sorunumuz çözülesiye kadar mücadeleyi birakmayacagim ve basariya da ulasacagim Insallah" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA