Kurban Bayrami Öncesi Siki Kontrol

Malatya’da, yaklasan Kurban Bayrami nedeniyle damizlik vasfi tasiyan hayvanlarin kesimlerinin engellenmesi amaciyla hayvan kesimhanelerinde denetim yapildi.

Kurban Bayrami Öncesi Siki Kontrol
Türkiye’de, basta kirmizi et ihtiyacini gidermek ve damizlik hayvan sayisinin artirilmasi amaciyla 5996 sayili Veteriner Hizmetleri, Bitki Sagligi, Gida ve Yem Kanunu’na ve Hayvan Sagligi Zabitasi Komisyon Kararina göre damizlik vasfini tasiyan disi hayvanlarin kesimi yasaklanmisti. Bu amaçla, Malatya Tarim ve Orman Il Müdürlügü teknik personelleri tarafindan hayvan kesim yerlerine denetim yapildi.

Tarim ve Orman Il Müdürlügü Hayvan Sagligi ve Yetistiriciligi Sube Müdürü Selami Aygen konuyla Ilgili yaptigi açiklamada, Kurban Bayrami öncesi denetimleri siklastirdiklarini bildirdi. Aygen, "Yaklasan Kurban Bayrami nedeniyle damizlik vasfi tasiyan hayvanlarin kesimlerinin engellenmesi çerçevesinde ilimizde faaliyette bulunan kesimhanelerde denetim icra edilerek geçmise dönük yapilmis olan kesimler ve damizlik vasfini yitirmis olan disi hayvan kesimlerine iliskin raporlar incelenmistir. Sirket yetkililerine yerinde hatirlatma ve uyarilarda bulunulmustur. Damizlik vasfi tasiyan hayvanlarin kesimin engellenmesi amaciyla Kurban Bayrami sonuna kadar hayvan pazari basta olmak üzere, geçici kurban satis yerleri ile kesimhanelerde denetimlere siklikla devam edilecektir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA