Anadolu Üniversitesi KKTC Mezunlarini Ugurlayacak

Türkiye’nin dünyada Global Kampüsü olan ve bu dogrultuda bugün 39 ülkede faaliyet gösteren ve egitim hizmeti sunan Anadolu Üniversitesi, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lefkosa Kampüsünde 2021-2022 ögretim yili mezuniyet törenine hazirlaniyor.

Anadolu Üniversitesi KKTC Mezunlarini Ugurlayacak
Anadolu Üniversitesi Açikögretim, Iktisat ve Isletme Fakültelerinden mezun olan ögrenciler ile Anadolu Üniversitesi lisansüstü programlarindan mezun olan ögrenciler diplomalarini alacak. Mezuniyet töreni, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar ve KKTC devlet protokolü ile Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’in katilimi ile 25 Haziran Cumartesi günü gerçeklestirilecek.

Egitimde firsat esitligi saglamak, her yastan ve her kesimden bireye zaman ve mekân siniri olmadan nitelikli yüksekögretim hizmetleri sunmak misyonuyla kurulan Açikögretim Sistemi milyonlarca ögrencisi ve mezunu ile bu yil 40. yasini kutluyor. Açikögretim Sistemi 1982 yilindan beri Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde açik ve uzaktan ögretim alanindaki nitelikli yüksekögretim hizmetlerini devam ettiriyor. 1 milyonu asan aktif ögrencisiyle dünyanin en büyük üniversitelerinden biri olan ve dijital egitimde öncü bir konuma sahip olan Anadolu Üniversitesi; dünyanin 39 ülkesine nitelikli yüksekögretim imkâni sunmaya devam ediyor. Açikögretim Sisteminin sundugu nitelikli yüksekögretim hizmetlerinden bugüne kadar Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde on bine yakin yararlanmis durumda.

25 Haziran’da Lefkosa Kampüsünde gerçeklesecek KKTC Mezuniyet Töreni’ne yogun bir katilimin olmasi öngörülüyor.
Kaynak: İHA