Malatya Büyük Sehir Belediyesinden Anlamli Etkinlik

Malatya Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi Atik Yönetimi Sube Müdürlügü tarafindan Orduzu Kati Atik Entegre Tesisinde elektrik enerjisi üretimi devam ederken, tesiste açiga çikan isi degerlendirilerek 1 dönümlük alan üzerinde kurulan serada sebze fidesi ile süs bitkisi üretimi yapiliyor.

Malatya Büyük Sehir Belediyesinden Anlamli Etkinlik
Sosyal Belediyecilik anlayisi içerisinde çalismalarini yürüttügü belirtilen Malatya Büyüksehir Belediyesi, yesili koruyan bir anlayisla kendi serasinda üretimini yaptigi süs bitkileri ile Malatya’da renkli alanlar olusturmaya devam ediyor. Malatya Büyüksehir Belediyesi Kati Atik Sahasinda bulunan serada üretilen süs bitkileri, Büyüksehir Belediyesi Atik Yönetimi Sube Müdürlügü ve Mezarliklar Sube Müdürlügüyle birlikte Sehir Mezarligi içerisinde bulunan sehitlige dikilmeye baslandi. Sehitlikte gerçeklestirilen çiçek dikim programi sirasinda konusan Büyüksehir Belediyesi Atik Yönetimi Sube Müdürü Meltem Inanç, “Malatya Büyüksehir Belediyesi olarak Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi Atik Yönetimi Sube Müdürlügü bünyesinde seramizda 20 bin adet çiçek üretimi gerçeklestirdik. Üretmis oldugumuz bu çiçekleri bugün ilk defa sehitligimizde sehit ailelerimiz ile birlikte dikimini gerçeklestiriyoruz” dedi.

Güzel bir peyzaj çalismasi gerçeklestirdiklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskani Saban Asici ise “Malatya Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi olarak sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde sehitlikte çiçek ekimi gerçeklestirmekteyiz. Sehitlerimizi hiçbir zaman unutmayarak, sehitlerimizi saygi, minnet ve rahmetle aniyoruz. Proje dahilinde kati atik sahamizda bulunan serada üretmis oldugumuz çiçekleri sehitligimizde dikimini yapiyoruz. Güzel bir peyzaj çalismasi gerçeklestirilmektedir. Bu çalismalarimiz bundan sonraki yillarda da devam edecektir. Her zaman bizlere destek veren Büyüksehir Belediye Baskanimiza bir kez daha tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Emniyet Teskilati Vazife Malulleri ve Sehit Aileleri Yardimlasma Vakfi Malatya Sube Baskani ve sehit babasi Siddik Selçuk da yaptigi konusmada, “Böyle bir organizasyonu gerçeklestiren Büyüksehir Belediyesine tesekkür ediyorum. Çok güzel bir hizmet gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA