Ercan Kimsesiz Cinayetinde Süpheliye Müebbet Hapis Istendi

Kayseri’de Ercan Kimsesiz’i otomobilde biçaklayarak öldüren yabanci uyruklu sanik hakkinda verilen mütalaada müebbet hapis cezasi istedi.

Ercan Kimsesiz Cinayetinde Süpheliye Müebbet Hapis Istendi


Geçtigimiz 28 Aralik’ta Melikgazi ilçesine bagli Selçuklu Mahallesi Mehmet Baldöktü Caddesi üzerinde dün meydana gelen olayda, önceden aralarinda husumet bulundugu ögrenilen yabanci uyruklu M.H.H. ile Ercan K. ile görüsmek için bulustu. Ikili arasinda çikan tartisma sonrasinda M.H.H., yanindaki biçak ile Ercan K.’yi biçakladi. Vücudunun çesitli yerlerine aldigi biçak darbesi ile agir yaralanan Ercan K., ambulansla kaldirildigi Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi Acil Servisi’nde yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Olayin ardindan kayiplara karisan M.H.H., olaydan bir sonra gece saatlerinde Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri tarafindan kaçmaya çalisirken il merkezinde yakalanarak gözaltina alindi.

Savci müebbet hapis cezasi istedi

Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturma tamamlanarak iddianame düzenlendi.

Kayseri 4’üncü Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edilen iddianamede, yabanci uyruklu Suriye uyruklu cinayet sanigi M.H.H. hakkinda, ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasi istendi.

Durusmanin ardindan açiklama yapan Ercan Kimsesiz’in Avukati Bülent Hodul, “Olay bizce tasarlayarak ve kasten adam öldürme suçu bu sabittir. Ancak karari sayin mahkeme verecek, Cumhuriyet Savcisi da mütalaasini bu yönde kullandi durusma yapildi” dedi.

Kaynak: İHA