Aliyev, AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim'i Kabul Etti

AK Parti Genel Baskanvekili ve Türk Devletleri Teskilati Aksakallar Konseyi Baskani Binali Yildirim, Azerbaycan’in baskenti Bakü’de Cumhurbaskani Ilham Aliyev tarafindan kabul edildi.

Aliyev, AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim'i Kabul Etti
AK Parti Genel Baskanvekili ve Türk Devletleri Teskilati Aksakallar Konseyi Baskani Binali Yildirim, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ile bir araya geldi. Azerbaycan Cumhurbaskanligi’ndan yapilan açiklamaya göre, 9. Küresel Bakü Forumu’nun dünyanin en önemli etkinliklerinden biri oldugunu belirten Binali Yildirim, Aliyev’e Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selamlarini iletti. Aliyev de tesekkür ederek, Yildirim’dan Cumhurbaskani Erdogan’a selamlarini iletmesini rica etti.

Susa Beyannamesi’nin 1’inci yildönümü nedeniyle Susa’da uluslararasi bir konferans düzenlenmesinin önemine vurgu yapan Binali Yildirim, etkinlikte önemli konularin konusuldugunu söyledi.

Azerbaycan ile Türkiye arasindaki dostluk ve kardeslik iliskilerinin her alanda basariyla gelistigi kaydedilen görüsmede, taraflarin karsilikli ilgi duyulan konularda görüs alisverisinde bulundugu aktarildi.

Görüsmeye Azerbaycan Cumhurbaskani Yardimcisi Hikmet Haciyev, Tarim Bakani Vahit Kirisci ve Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci da katildi.

Binali Yildirim, görüsmenin ardindan Aliyev’e kiliç hediye etti. Yildirim, kilici Aliyev’e verirken Fatih Sultan Mehmet’in kilicinin aynisi oldugunu belirterek, "Karabag fatihi Cumhurbaskani Ilham Aliyev’e hediye edildigini" söyledi.

Kaynak: İHA