Alanya'nin 1/25000 Ölçekli Nazim Imar Plani Onaylandi

Daha önce onaylanmasina ragmen mahkeme karariyla iptal edilen ve Antalya Büyüksehir Belediyesi Baskanliginca tekrar hazirlanan Alanya’nin 1/25000 Ölçekli Nazim Imar Plani, Antalya Büyüksehir Belediyesi Meclisi’nin bugün gerçeklesen oturumunda onaylandi.

Alanya'nin 1/25000 Ölçekli Nazim Imar Plani Onaylandi
Antalya Büyüksehir Belediyesi Meclisi’nin 12.01.2018 tarih ve 85 sayili karari ile onaylanan ve 13.04.2018 tarih ve 434 sayili karari ile kesinlesen Alanya’nin 1/25000 Ölçekli Nazim Imar Plani’nin mahkeme karari ile iptal edilmesi nedeniyle Büyüksehir Belediyesi tarafindan tekrar hazirlanan Nazim Imar Plani, bugün gerçeklestirilen Büyüksehir Meclisi’nde 13. numarali gündem maddesi ile onaylandi. Alanya’nin bütününü kapsayan bu plan onayi ile, kirsal ve kentsel yerlesmelerin üst ölçekli imar plani eksikligi giderildi.

“Üst ölçekli imar plani yetersizligi giderildi”

Alanya Belediye Baskan Yardimcisi Tunahan Kasapoglu, onaylanan kararla alakali yaptigi açiklamada, “Sehrin gelisme egilimleri, yapilasma yogunluklarina yön vermeyi amaçlayan 1/25000 Ölçekli Nazim Imar Plani ile imar ve bayindirlik hizmetlerinde aksama olan; üst ölçekli imar plani yetersizligi giderilmistir” dedi.



“Bu kararla imar plani bütüncül hale getirildi”

Büyüksehir Meclisi’nde onaylanan kararla bir karmasanin giderildigini vurgulayan Baskan Yardimcisi Kasapoglu, “Alanya’ya bagli toplamda 17 belediye, 16 belde ve 68 köy bulunmaktayken; son yasal düzenleme ile köy ve belde belediyelerinin tüzel kisiligi kaldirilarak, köylerin mahalle olarak, belediyelerin ise belde ismiyle tek mahalle olarak Alanya ilçe belediyesine katilmasi ile birlikte idari açidan 102 mahalleye ayrilmis durumdadir. Alanya Ilçesi sinirlari içerisinde her belediyenin sahsina yönelik hazirlattigi 1/25000 Ölçekli Planda Onama karmasasi bu imar plani ile giderilmis ve bütüncül hale getirilmistir” dedi.

Kaynak: İHA