Osmancik'taki Saganak Su Baskinlarina Neden Oldu

Çorum’un Osmancik ilçesinde etkili olan saganak yagis hayati olumsuz etkiledi.

Osmancik'taki Saganak Su Baskinlarina Neden Oldu
Aksam saatlerinde etkili olan saganak yagis nedeniyle çok sayida ev ve bahçe sular altinda kalirken, sokaklar göle döndü. Gelen ihbarlari degerlendiren belediye ekipleri, evlerdeki sulari tahliye etti. AFAD ekipleri de ilçeye gelerek inceleme yapti.

Saganak yagis nedeniyle Koyun Baba Mahallesi’nde yapilan 4. Etap TOKI binalarinda B1-5 blogunun bodrum katini gelen sel nedeniyle su basti, güvenlik nedeniyle blogun elektrikleri kesildi.

Bina sakinlerinden Erhan Kaçmaz, "Dere yataklarindan gelen sular binalarimizin bodrum katlarina doldu, her an tehlike altindayiz. Allah razi olsun devletimiz bizi buralara yerlestirdi ama binalarimiza dere yataklarindan gelen sellere karsi bir koruma duvari olmasi lazim. Sel geliyor binalarimizin içine doluyor. Acilen bir güvenlik duvari olusturulmasi lazim. Bugün çok zor durumdayiz, can güvenligimiz tehlikede, bu binada ben nasil otururum" dedi.

Daha önce de ayni sikintiyi yasadiklarini belirten Kaçmaz, “Büyük bir kanal olsa dere yataklarindan gelen sular ana dere yatagina baglansa güzel olur” ifadelerini kullandi.

Ayten Derin ise, “Benzer olay bir buçuk yil önce basimiza gelmisti. Geçen süre içinde hiçbir önlem alinmadi. Sadece iki kepçeyle orasi oyuldu baska hiçbir sey yapilmadi. Bir türlü çözüm üretilmedi. Biz her yagmurda bu olayi yasamak zorunda degiliz. Elektrigimiz yok, kazan gitti, bu olay kisin da basimiza gelebilirdi. Bir çözüm üretilmesi birilerinin el atmasi lazim. Insallah birisi sesimizi duyar” diye konustu.

Koyun Baba Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde bulunan bazi evlerin zemin kati ve bahçeleri yollardan gelen sel sulari ile doldu. Mahalle sakinlerinden Yakup Sagir, “Ara caddeden, mezarliktan ve ana caddeden gelen sel birlesiyor. Buranin altinda binlik boru var ama uçlarindaki mazgallar küçük geldiginden suyu almiyor, pislik tikiyor ve yola dogru sular akiyor. Buralara büyük izgaralar yapilsa o gelen seli binlik borular alir sikinti burada” dedi.

Bahçelerine dolan sulari tahliye etmeye çalisan bir komsusunun duvari kirmasi sonucu kendi bahçe ve evlerinin zemin katinda bulunan depoyu su bastigini belirten bir vatandas da, “Bahçesini su basti karsi taraf duvarini yiktigi gibi sular buraya bosaldi. Bakkalin malzemesi oldugu gibi sular altinda kaldi. Öte yandan yüksek kesimlere yagmur ile birlikte dolu yagarken, Asri mezarligin girisinde bulunan elektrik direginde de patlama oldu. Patlama sonrasi Esentepe Mahallesi ve Koyun Baba Mahallesi’nin bir bölümü elektriksiz kaldi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA