Kabatas Lisesi'nde Geleneksel Pilav Günü Etkinligi

Kabatas Erkek Lisesi’nde Pilav Söleni gerçeklesti. Etkinlikte konusan, Kabatas Erkek Liseliler Dernegi Baskani Hasan Anil Cansizoglu, “Kabatas pilavi bizim bayramimizdir. Ülkemizde her sosyal, ekonomik durumdan insan gelir” dedi.

Kabatas Lisesi'nde Geleneksel Pilav Günü Etkinligi
Kabatas Erkek Lisesi ve Kabatas Erkek Liseliler Dernegi tarafindan düzenlenen Geleneksel Pilav Söleni düzenlendi.

Okulun bahçesinde gerçeklesen etkinlige, Il Saglik Müdürü Kemal Memisoglu, Kabatas Erkek Liseliler Dernegi Baskani Hasan Anil Cansizoglu, Kabatas Erkek Lisesi Okul Müdürü Dr. Muharrem Bayraktar ve çok sayida ögrenci katildi.

Tekne ile okula gelen ögrenciler okula slogan atarak girdi. Etkinlikte eskiden mezun olan bazi ögrencilere ise plaket verildi.



“Kabatas pilavi bizim bayramimizdir”

Etkinlikte konusan Kabatas Erkek Liseliler Dernegi Baskani Hasan Anil Cansizoglu, “Kabatas pilavi bizim bayramimizdir. Ülkemizde her sosyal ekonomik durumdan insan gelir. Kabataslik düzleminde kucaklastilar. 2 senedir bu pilavi yapamiyorduk. Bu 2 senedir pilavi yapamadigimiz süreçteki en önemli sey pandemiydi. Pandemi bütün dünyayi sarstigi gibi ülkemize büyük zararlar verdi. Çok sevdigimiz insanlari kaybettik. Türkiye’nin bu kutsal savasinda en büyük mücadeleyi tip emekçileri vermistir” dedi.

Kabatas Erkek Lisesi Okul Müdürü Dr. Muharrem Bayraktar ise, “Pilav günü okul yillarinda içimizde kalan atesi sönmemis anilarin bir devami yeni bir heyecana dönüsmesidir. Yeni hayat kazandiklarimizi istedigimiz dünyalara geri verme halidir. Birbirimize sirtimizi dayanabilecegimiz bir dünyadir. Tanismak, sohbet etmek, tartismak ve eglenmek için bir vesiledir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA