Hisarcik'ta 450 Ögrenci Gezen Sinema Tirnda Bir Araya Geldi

Kütahya’da Büyük Zafer’in 100. yili kutlamalari çerçevesinde sinemaya gitme imkani bulamamis çocuklar için gelistirilen "gezen sinema tiri", Hisarcik ilçesi ve köy okullarinda ögrenim gören yaklasik 450 çocuga sinemada film izleme heyecani yasatti.

Hisarcik'ta 450 Ögrenci Gezen Sinema Tirnda Bir Araya Geldi
Cumhuriyet Ilkokulu bahçesinde konuslandirilan sinema tiri, çocuklara sinemada film izleme deneyimi sagladi. Sinema gösterimi öncesi ögrencilere hitaben bir konusma yapan Proje sorumlusu Dursun Yavas, “Türkiye’nin her noktasina gidiyor, il, ilçe, köy köy dolasip sizin gibi çocuklarimizla bulusuyoruz. Özellikle sinema olmayan bölgeleri tercih ediyoruz. Eminim sizin içinizde de sinemaya gitmeyenler vardir. Bizler sizin için buradayiz. Sinemayi sizin ayaginiza kadar gönderdigi için Kültür ve Turizm Bakanligimiza tesekkür ediyoruz.” dedi.

Sinema tir’ni ziyaret eden Ilçe Milli Egitim Müdürü Ilhan Cebeci, yaptigi açiklamada, “ Öncelikle Kültür ve Turizm Bakanligimiza, ayrica bizlerin ayagina kadar gelerek ögrencilerimize bu güzelligi yasatan ekibimize tesekkür ediyoruz. Bizim gibi küçük ilçelerde çocuklarimizin bu tür etkinliklere çok ihtiyaci var. Bu bakimdan bizler için çok önemli. Çocuklarimizin buradan mutlu ayrilacaklarina inaniyorum” diye konustu.

Sinema tirinda “Rafadan Tayfa ve Bizim Köyün Sarkisi” filmlerini izleyen çocuklar eglenceli ve heyecanli dakikalar geçirdi.
Kaynak: İHA