Çarsida Çikan Yanginda 20 Is Yeri Zarar Gördü

Afyonkarahisar’in Bolvadin ilçe merkezinde çikan ve 15 is yerinin yandigi, 5’inin de kismi zarar gördügü çarsi yanginda dron ile havadan çekilen görüntü yasanan faciayi gözler önüne sererken, çevre esnafinin is yerlerinden esyalarini kurtarmasina polis ile bekçiler yardim etti.

Çarsida Çikan Yanginda 20 Is Yeri Zarar Gördü
Yangin, Bolvadin ilçe merkezindeki çogunlugu ahsap yapilardan olusan çarsida meydana geldi. Saat 05.00 siralarinda bir kasapta çikan yangin kisa sürede çevresindeki diger is yerlerine siçradi. Yanginin ardindan bölgeye Bolvadin ile birlikte Çay, Çobanlar ve Disli belediyeleri itfaiye ekipleri sevk edilirken, alevler ekiplerin yaklasik 3 saatlik müdahalesinin ardindan kontrol altina alinabildi. Ikiser katli birbirine bitisik is yerlerinin sahipleri, yangini haber alinca olay yerine geldi. Yanginin çiktigi bölgede dükkanlari bulunan esnaf ise alevler isyerlerini sarmadan içerdeki esyalarini kurtarmaya çalisti. Esnafin esyalarini tasimalarina Bolvadin Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli polisler ile mahalle ve çarsi bekçileri de yardim etti.

“Yanginda 20’ye yakin is yerimiz kullanilamaz hale geldi”

Yanginin ardindan bölgeye gelen Bolvadin Kaymakami Taner Bolat ise incelemelerde bulunarak, yangina müdahale eden ekiplerden bilgiler aldi. Incelemelerin ardindan bir açiklama yapan Kaymakam Bolat, “Yanginda 20’ye yakin is yerimiz kullanilamaz hale geldi. En büyük tesellimiz ise can kaybinin olmamasi. Çevre ilçelerden itfaiye takviyesi yapan ekiplerimize tesekkür ediyoruz. Vatandaslarimiza, esnaflarimiza geçmis olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.

Öte yandan, yanginin çiktigi bölgede ekiplerin sogutma çalismalari devam ederken, itfaiye ve polis ekipleri yanginin kesin çikis nedeninin belirlenmesi için inceleme baslatti.
Kaynak: İHA