Vestel'den Görme Engelli Kullanicilar Için Önemli Adim

Herkes için erisilebilir bir dünya mümkün vizyonuyla Vestel, sektörde bir ilklerden birine imza atarak BlindLook ile görme engelli kullanicilari için engelleri kaldirmak adina is birligine gidiyor, ’’Vestel’le olur Neden olmasin’’ diyor.

Vestel'den Görme Engelli Kullanicilar Için Önemli Adim


Uzun yillardir herkes için daha erisilebilir ve daha esit bir dünya olusturma vizyonuyla çalismalar yapan Vestel, bu yolda attigi adimlara bir yenisini ekliyor. 2017’de Erisilebilirlik Projesi’ni Birlesmis Milletler Konseyinde sunarak dünyaya açilan Vestel’in 2019’da YGA’li gençlerle birlikte gelistirdigi akilli baston WeWalk projesi, TIME dergisi tarafindan yilin en iyi icadi seçilmisti. Sirket simdi de BlindLook is birligiyle sektörde öncü bir adim daha atmaya hazirlaniyor.

Verilen bilgiye göre BlindLook, dünyadaki 285 milyon görme engellinin özgürce hayata dahil olabilmesi hedefiyle yola çikan bir girisim. Gelistirdigi sesli haritalama teknolojisi sayesinde ürün ve hizmetlerin görme engelli bireyler tarafindan özgürce kullanilmasini sagliyor. BlindLook platformuna eklenen markalarin haritalanmis ürün ve hizmetleri görme engellilerin erisimine açiliyor. Böylelikle bu markalarin web sitelerini, uygulamalarini kullanmak; spor markalari ile spor, kozmetik markalari ile makyaj yapmak onlar için de mümkün hale geliyor. Is birligiyle birlikte sirketin ürün ve hizmetleri platforma özel olarak tasarlanan içeriklerle kullanicilarin hizmetine sunulacak. Görme engelliler, Vestel.com.tr web sitesinde kimseden yardim almaya ihtiyaç duymadan tüm bilgi ve içeriklere erisebilecek. Beyaz esya, küçük ev aletlerini ve mobil/IoT ürünlerini ses simülasyonu sayesinde diledigi an özgürce kullanabilecek. Platformun ‘Audio Simulation’ teknolojisi sayesinde görme engelli tüketiciler, sesli ürün haritalama teknolojisini kullanarak kimsenin yardimina ihtiyaç duymadan ürün ve hizmetlere erisim saglayacak.

Sürdürülebilirlik çatisi altinda toplumsal konulara hassasiyeti ile dikkat çeken sirket, bu alanda projeler gelistirmeye, is birlikleri yapmaya hiz kesmeden devam edecek.
Kaynak: İHA