Balikesir'de Özel Ögrencilerin Eserleri Göz Kamastirdi

Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Ticaret Odasi Özel Egitim Uygulama Okulu ögrencilerinin geleneksel el sanatlari sergisi büyük ilgi gördü. Cumhuriyet Meydanin da, 56 ögrencinin yil boyu hazirladigi eserler göz kamastirdi.

Balikesir'de Özel Ögrencilerin Eserleri Göz Kamastirdi
Burhaniye Ticaret Odasi Özel Egitim Uygulama Okulu’nda egitim gören 56 ögrencinin ögretmenleri Sevcan Tuzer, Nedret Karamanoglu, Özlem Cankiliç, Fatih Gökyüzü ve Canan Açan öncülügünde hazirladiklari eserler Cumhuriyet Meydaninda görücüye çikti. Açilisini Kaymakam Ilyas Memis, Belediye Baskan Yardimcisi Murat Yazgan ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Bora Zihni’nin yaptigi sergide geri dönüsüm ve dogal malzemelerden hazirlanan eserler yer aldi. Okulda 56 ögrencinin egitim gördügünü anlatan Müdür Mehmet Özkan, “Okulumuz özel egitim ögrencilerine hizmet vermektedir. Özel egitim ögrencilerimiz okulumuzda atölye çalismalari yapmaktadirlar. Yaptiklari çalismalari her yil geleneksel olarak, yil sonunda sergi olarak halkimizin begenisine sunmaktayiz. Okulumuzda 56 ögrenci bulunmakta olup atölye çalismalarinda bütün ögrencilerimiz görev almaktadir. Yilsonunda yaptigimiz çalismalarda bu yil BIGEP dahilinde yaptigimiz çalismalar da var. Sergimizde, sifir atik projesi dahilinde yapilan çalismalarda yer buldu” dedi.

Ögretmen Sevcan Tuzer de, ”2021-2022 egitim ve ögretim yili geleneksel el sanatlari sergimizi gerçeklestirmis bulunaktayiz. Bir sene boyunca yapmis oldugumuz emekleri sergimizde gösterdik ve halkimiz da yeterince ilgi gösterdi. Sag olsunlar ürünlerimiz de çok çesitli. Genellikle geri dönüsüme yönelik ürünler yapmis bulunmaktayiz. Gazete kagitlarini fazlaca degerlendirdik. Ayna çerçeveleri, peçeteler, sepetler, mumluklar ve tabaklar hazirladik. Ne ararsaniz sergimizde bulabilirsiniz” diye konustu.

Ögrencilerden Emirhan Özdemir ise, “Ürünlerimizi sergilemek için buradayiz. Desteklerinizi bekleriz” dedi.

Kaynak: İHA